Érintsd magad széppé!

Kevesen tudják, hogy a téli viszontagságokat nem csak profi kozmetikus és fodrászcsapattal lehet eltüntetni, sokkal egyszerűbb és olcsóbb módja is van annak, hogy újra fittek, üdék és ragyogók lehessünk.

Tavaszi idő
Bár a cím a tavaszi virágzásban akár erotikus tartalmat is rejthetne, de nem így van. A hosszú tél után végre ideért a kellemes, napsütéses idő. Lekerültek rólunk a téli kabátok, a sapka és kesztyű a szekrény mélyére költözött. A szervezetünk túlélte a kemény hidegeket, a kevés napfényt, de most bőrünk riasztó szürkesége, szemünk megkopott fénye, hajunk töredezett törékenysége emlékeztet minket a megküzdött mínuszokra. 

A téli időszakban viszonylag keveset tartózkodik az ember a szabadlevegőn, a szervezet a kevéske fényből próbálja előteremteni a szükséges vitaminokat. Ha magunkat egy mobiltelefonhoz hasonlítjuk, és a napot képzeljük a töltő berendezésünknek, megértjük, hogy miért hat pszichénkre pozitívan a hirtelen megnövekedett és szabadon felhasználható fény. Az első szépségtipp tehát: tartózkodjunk minél többet szabad levegőn, lehetőségünk szerint olyan helyen, ahol a városi ártalmakat is elkerülhetjük. Erre remek lehetőséget biztosítanak a családi, baráti társasággal megejtett kirándulások, de kilátogathatunk akár valamelyik, közelünkben lévő állatmenhelyre vagy állatvédő szervezethez is.Szépségkúra hatékonyan

Ebben az esetben további két igazán hatékony dologgal járulunk hozzá tavaszi szépségkúránkhoz. Az állatokkal való törődés megnyugtatja a hétköznapok stresszében megviselődött idegrendszerünket. Az érintés, simogatás pedig hozzájárulnak a jó közérzet kialakulásához. Ha már eljutottunk egy ilyen helyre, szinte elképzelhetetlen, hogy csak a kennelen kívülről ismerkedjünk az állatvédő szervezet védenceivel. Az ember óhatatlanul is elkér egy-egy kutyát sétáltatásra vagy akárcsak labdázásra és úgy töltjük fel tüdőnket oxigénnel és mozgatjuk át izmainkat, hogy észre sem vesszük, hogy valójában mozgunk. Este azért ne csodálkozzunk azon, ha itt-ott izomlázat észlelünk, nem csak az edzőteremben lehet kifárasztani izmainkat. 

Lehet, hogy a gazdára váró  állatok látványa első alkalommal megvisel minket, lehet, hogy nehéz lesz rászánni magunkat a segítségre, az is előfordulhat, hogy megriadunk attól, hogy piszkos lehet a ruhánk az állatok mellett. Bármi előfordulhat, de egy próbát mindenképpen megér. S ha sikerrel járunk, a fent felsorolt sok-sok pozitív hatás mellett biztosan megjelenik még egy: a segítségnyújtás miatti elégedettség érzése, amely köztudottan még a ráncokat is kisimítja. (Na jó, most egy kicsit túloztam.)

A nyúlon túl: Kutyamentés
Az állatvédő szervezetek gondozásában különböző fajtájú, életkorú és habitusú állat található, így tényleg mindenki megtalálhatja a magához illő szabadidős társat. Én például tacskók mellett nőttem fel, így valahogy egyértelműen és megkérdőjelezhetetlenül van egy erőteljes vonzalmam a sparhelt lábúak iránt. A kezdeti időkben a szíven is megszakadt, ha egy-egy menhelyen járva tacskóba botlottam. Egy darabig csak sajnáltam őket és a többi, bezárt kutyát, de aztán rájöttem: nekik ez az életet jelenti, jó esetben ráadásul csak egy átmeneti állomást, ahonnan szerető otthonba költözhetnek. Így lassan a sajnálatot és az összetört szívet felváltotta a tenni akarás. Persze ez nem elvárás és nem is kell, hogy mindenkinél ilyen mértékű kötődés alakuljon ki a család hiányában a látogatók, önkéntesek szeretetére szoruló állatok iránt. Elég, ha kezdetben legalább magunkért teszünk ennyit és egy idő után már a bezárt állatok látványa sem fáj, hiszen tudjuk: egy-két órára mi leszünk azok, akik hozzájárulnak az ő boldogságukhoz és miközben őket segítjük, észrevétlenül tavaszi fordulatszámra kapcsol a testünk.


(A nyusziknak szabadon, a kutyusoknak gazdival a legjobb.)

S ha egy kis idő múltán a kollégáink irigykedve kérdezik, hogy merre jártunk nyaralni, hogy ilyen sugárzóan szépek és kiegyensúlyozottak vagyunk: csábítsuk őket magunkkal! 

Ahol biztosan várnak hétvégenet segítő kezeket - előzetes egyeztetést követően: 
Futrinka Egyesület több fajta mentésével is foglalkozik. (magyar vizsla, német dog, tacskó fajtamentése) De ha beesik egy keverék, esélytelen kutya, mindenképp találunk nekik megoldást. A tárnoki telephelyükön be lehet kapcsolódni a kutyák szeretgetésébe, sétáltatásába. Érdeklődni az info@futrinkautca.hu e-mail címen lehet a kijutásról és egyéb tudnivalókról. Az Egyesület védencei megtekinthetők a következő címeken:

www.magyarvizslasos.hu
www.nemetdogsos.hu
www.tacskosos.hu
www.futrinkautca.hu (átalakítás alatt).

Olvass bele mindennapjainkba, nézd meg, hogy lesznek szomorú  tekergőkből vidám gazdis kutyusok.

http://futrinka.freeblog.hu/

Ha kedvet kaptál hozzánk, de nem szívesen kutyáznál, máshogy is segíthetsz, pl. adód 1%-nak felajánlásával!
Önnek 1 perc, nekik a jobb élet reménye!
Kérjük, gondoljon ránk, amikor adója 1%-áról rendelkezik!
Adószámunk: 18258473-1-43