Maradékhasznosítás: Sonkakrémes pitetorta

Mindig problémát okoz a maradékok felhasználása, én személy szerint nem szívesen dobom ki! A maradék sonkából elkészíthető ez a finom sós torta, ajánlom mindenkinek!

Maradékhasznosítás: Sonkakrémes pitetorta

Hozzávalók: 15-20 dkg füstölt, főtt sonka , 20 dkg tejszínes krémsajt, 1 dl tejszín, 2 tojás,  6-8 közepes burgonya, frissen őrölt bors

A sonkát aprítógépben apróra vágom, hozzákeverem a krémsajtot, a tojást és a tejszínt. Ízesítem frissen őrölt borssal és félreteszem. A burgonyát meghámozom, lereszelem vagy aprítógépben apróra vágom. A sonkás keveréket és a burgonyát összekeverem. Egy piteformát vajjal kikenek majd beleöntöm a masszát. 180 fokon először fóliával letakarva sütöm 20 percig majd addig míg szép színt kap a teteje és már nem folyik a belseje. (tűpróba!)

Langyosan tálalom friss zöldsalátával!

Tipp: Ha most eleget ettél a sonkából nyugodtan fagyaszd le! Később csak tedd szobahőmérsékletre és hagyd kiolvadni, olyan lesz mint a friss!