Mitől lesz a férfinak öntudata?

Egy világméretű felmérés szerint a megkérdezett magyar férfiak közel 60%-a akkor érzi jól magát a bőrében, ha el tudja fogadni önmagát olyannak, amilyen. Mindez mitől függ? A férfi önbizalom titka. Hölgyeim, figyeljenek!

A 2009 végén kettőszázötven 35-50 év között magyar férfi megkérdezésével zajlott felmérés szerint a magyar férfiak 61 százaléka jól érzi magát a bőrében. A legtöbbek számára ez azt jelenti, hogy elfogadják magukat olyannak, amilyenek. 

Őszinteség – a legkényelmesebb
A válaszadók 38%-a szerint akkor érzik magukat jól a bőrükben, ha mind magukkal, mind másokkal szemben őszinték lehetnek, 34%-uk szerint a komfortérzés akkor valósul meg, ha képesek bevallani, amikor hibáztak. 

Piacképes munkaerő, családfenntartó – avagy pénz, pénz, pénz
A megkérdezettek 83%-a akkor érzi magát komfortosnak, ha el tudja magát tartani, nem szorul rá másokra.Párkapcsolat, a biztos nyugvópont

Közel ilyen sokan – nyolcvan százalék – a komfortosságot azzal azonosítja, hogy biztos párkapcsolatban/házasságban él. 73%-uk számára a gyermekvállalás hozzátartozik ahhoz, hogy jól érezzék magukat a bőrükben. 

Kocsi, papír, cuccok
Ezzel szemben mindössze 42%-uk érzi úgy, hogy a saját autó szükséges ahhoz, hogy komfortosak legyenek és csak 38% számára fontos, hogy főiskolai vagy egyetemi diplomája legyen ahhoz, hogy jól érezze magát a bőrében.
 
Kép:
piqs.de: tiFive - Shadow Man