Mellrengető mozgalom

A Facebook közösségi oldalon szerveződő Mellrengető mozgalom nők ezreinek közös akciójával akarja "tudományosan" bizonyítani, hogy a kihívó női megjelenés nem okoz földrengéseket.

Az ügy előzménye, hogy az egyik iráni vallási vezető a ledéren öltözködő és ezzel házasságon kívüli szexet gerjesztő nőket okolta az országban pusztító földrengésekért. "A természeti csapások az emberek cselekedeteinek a következményei" - közölte Kazem Szedigi ajatollah a pénteki nagyimán.

Eddig mintegy 30 ezer nő csatlakozott a Facebookon szerveződő Mellrengető mozgalomhoz (Boobquake group). Terveik szerint április 26-án hétfőn egyszerre mind kihívóan fognak öltözni: mély dekoltázzsal hangsúlyozva a melleiket.


Jennifer McCreight

A mozgalmat egy amerikai egyetemista lány, Jennifer McCreight kezdeményezte, aki - mint mondja - tudományos bizonyítási eljárásnak akarja alávetni az ajatollah elméletét. A nők ezrei fogják felvenni legkihívóbb ruháikat és megnézik, lesznek-e emiatt tektonikai mozgások...


Jennifer McCreight maga is azt a blúzát veszi majd fel, amelyen a legmélyebb a dekoltázs. "Arra buzdítom a szkeptikus nőket, hogy csatlakozzanak hozzám és tegyük próbára melleink természetfeletti erejét. Vagy húzzanak forró nadrágot, ha az a kedvenc erkölcstelenségük. A sok botrányos test bizonyára megrengeti a földet. Ha mégsem, Szedigi úr biztosan talál majd ésszerű magyarázatot arra, miért nem mozdult meg a föld..."