Alkonyat mánia: egyre több a Cullen

A kasszasiker vámpíros film, az Alkonyat átütő hatással volt az amerikai újszülöttek nevére: egyre több szülő adja a Cullen és az Isabella nevet gyermekének.

A milliárddolláros bevételt termelő Alkonyat (Twilight) főhősét, akit Robert Pattinson alakít, Edward Cullennek hívják. A Cullen itt nem keresztnév, mégis csak a film sikerével magyarázható, hogy tavaly a Cullen név emelkedett a leggyorsabban a népszerűségi listán. Egy év alatt csaknem 300 hellyel rukkolt előbbre, most már a 485. a listán.

Edward Cullen filmbeli szerelme, a Kristen Stewart által játszott Bella Swan is nagy hatással volt a szülőkre: az Isabella először került a toplista élére, letaszítva Emmát a tronról. A név rövidebb változata, a Bella is előkelő helyen szerepel, az 58.


Edward Cullen vetélytársa, a farkasember Jacob Black (Taylor Lautner) is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a Jacob név megőrizte vezető helyét, bár ezt nehéz eldönteni, mert Amerikában már 11 éve a Jacob a legnépszerűbb fiú név.

Nem csak Hollywood volt hatással a névadásokra, hanem például a Fehér Ház is. A lány nevek között a leggyorsabban a Maliyah emelkedett a népszerűségi listán, nem kevesebb, mint 342 pozíciót ugrott előre és most a 296. A Maliyah név egy variációja a Maliának - ez Obama elnök lányának a neve.

Maga a Malia forma 153 helyet ugrott és most a 192., míg a Sasha név 101 helyet előrelépve a 261. Az elnök fiatalabb lányát hívják Sashának. Az elnök korábban nagyon ritka keresztneve, a Barack most az 1993., miután 431 helyet ugrott. Ez nagyon jónak tűnhet, de vegyük figyelembe, hogy a Bo név több mint 1200 hellyel előrébb van - Bo az első kutya neve...