Maszala: 4 titkos fűszerkeverék Indiából - próbáld ki!

Folyton bajlódsz a fűszerezéssel? Máskor meg íztelen az étel? Készíts mennyei fűszerkeveréket házilag! Masalák, avagy a híres-neves, vagy épp titkos fűszerkeverékek.

Készítheted otthoni használatra. Ha elutazol, vagy ebédidőben nem vagy otthon, tini gyermekednek pusztán az arányokat megtanítva jól jöhet egy kész fűszercsoda. Ha nem kedveled a csípős ízeket a bors, chili arányát kicsit visszafoghatod, de itt az eredeti, belső hőt adó, ízletes, indiai fűszerkeverékeket, a maszalákat találod.

Ajándéknak is kiváló. Töltsd színes, festett, dekoratív üvegcsékbe és lepd meg vele szeretteid!

1. ALAP MASZALA
A fűszereket szárazon pirítsuk meg kislángon, szárazon, majd porrá őrölve, rakjuk csavaros üvegbe. Szinte bármihez használható. Az étel típusa szerint még hozzá lehet fűszerezni a főzéskor.

2. GARAM MASZALA

Hámozzuk meg kardamomot és tisztítsuk meg a fűszereket. Egész finomra őröljük meg és jól keverjük össze. Légmentesen záródó üvegben tároljuk. Számos savanyú fogáshoz és zöldséges ételhez is használatos. Meg még ehhez-ahhoz...

Más fűszerek, finomságok >>

3. FEKETE MASZALA
Először 1 evőkanál olajban pirítsuk meg világosbarnára a kókuszreszeléket, majd tegyük félre. Utána szárazon pirítsuk meg a koriandermagot, szezámmagot, köménymagot és mákot, ezt is rakjuk félre. Ezután következik a babérlevél. Ezt követően 1 evőkanál olajban pirítsuk meg a mustármagot, a lepkeszegmagot, a szegfűszeget, a fahéjat, majd a kardamom magvakat. A pirított magvakat őröljük meg és keverjük össze a reszelt szerecsendióval. Keverjük ehhez a kókuszreszeléket, az asa foetidát, a kurkumát, a vörös chilit és a sót. Légmentesen lezárva csavaros üvegben tároljuk.

Különleges ízű, ezért főételekhez adjuk.


4. CSÁT MASZALA

Keverjük az egészet jól össze és daráljuk finomra. Légmentesen zárható üvegben tároljuk. Pikáns és erős, gabonákhoz is jó.

Ha szívesen kipróbálnád ezeket a fűszereket kész ételekben, de fogalmad sincs, hol kezdj hozzá a pikáns étkek megalkotásához, akkor próbáld ki először a VegaFOODot! Egészséges erőt adó, vegetáriánus ételek, frissen, minden nap! >>