Szily Nóra és Erdélyi Mónika lendületesen vezet

Régi vita tárgya, hogy az autóvezetésben tényleg a gyengébbik nem-e a gyengébb. Szily Nóra és Erdélyi Mónika rácáfol a feltételezésekre. Mindketten lendületesen vezetnek, de sosem okoztak balesetet, mindig körültekintőek és a Fair vezető kampány támogatójaként erre buzdítanak mindenkit. A népszerű műsorvezetők szerint ugyan a vezetés a férfiakhoz közelebb áll, de ez nem jelenti azt, hogy a nők nagyon ügyetlenek lennének.

Meglepődik mindenki, ha egy taxit nő vezet és a kamionsofőrök között sem jellemző, hogy valaki a gyengébbik nemet képviseli. A nők vezetési szokásai mindig poénkodásra adnak alapot, hiszen régi sztereotípia, hogy a gyengébbik nem a kormány mögött gyengén teljesít.

Szily Nóra gyakorlott vezetőként cáfolja ezt a vélekedést.


- Huszonöt éve rendszeresen vezetek, de még egyszer sem okoztam balesetet, nem szabálytalankodok és nagyon figyelmes vagyok. A titok azt hiszem abban rejlik, hogy nem csak magamra figyelek, hanem már bele kalkulálom a dologba azt, hogy a mellettem közlekedők hogyan reagálhatnak adott szituációra – árulta el a Reflektor TV műsorvezetője. – Inkább a nőkre jellemző, hogy meg tudják osztani a figyelmüket, de abban lehet valami, hogy a hölgyek nagy része kevésbé magabiztos és ezzel gondot okozhat a forgalomban. Ennek ellenére nem gondolom, hogy a férfiak jobb vezetők lennének – tette hozzá Szily Nóra.

Erdélyi Mónika is kolléganője véleményén van.


- Tény, hogy férfias dolog a vezetés, de ettől még szerintem nagyon sok jó női sofőr van. Én magam elég lendületesen vezetek, ennek ellenére sosem okoztam még balesetet, nem szabálytalankodom, hiába szeretek gyorsan menni. Körültekintő vagyok és ez segít – árulta el az RTL Klub Reggeli műsorvezetője.

Tegyünk EGYÜTT a közlekedési morál javításáért! Legyen Ön is Fair vezető! Regisztráljon a www.fairvezeto.hu weboldalon és játsszon az értékes nyereményekért!