A futóműben repült a potyautas - túlélte

Egy román potyautas óriási szerencsével túlélte az utat Bécsből Londonba egy Jumbo repülő futóművében.

A 20 éves román munkanélküli bemászott a dubai uralkodó magán Boeing 747-ese hátsó futóművének tároló terébe az osztrák repülőtéren. Itt nincs olyan túlnyomás, mint az utaskabinban, ezért repülés közben -41 fokos hideg és oxigénhiány keserítette meg a potyautas életét, aki szakértők szerint ebbe belehalhatott volna.


Amikor a Jumbo leszállt a Heathrow repülőtéren, a potyautas kizuhant a futóműből, de ekkor is szerencséje volt, megúszta kisebb zúzódásokkal. Megpróbált eltűnni, de a reptéri biztonsági szolgálat elkapta.

A rendőrség és a bevándorlási hivatal emberei kihallgatták a férfit, aki elmondta, hogy munka reményében utazott Angliába. Az orvosok megvizsgálták, majd szabadon engedték, mivel igazolni tudta személyazonosságát és uniós állampolgárként tartózkodhat az Egyesült Királyságban.


A rendőrség szerint óriási szerencséje volt, mert a viharok miatt a gép a szokásosnál lényegesen alacsonyabban repült - normális utazó magasságon biztosan meghalt volna.

A repülő tulajdonosa, a dubai sejk azzal fenyegetőzik, hogy beperli a bécsi repülőteret. A reptér szóvivője szerint ez az első eset, hogy ilyesmi történik náluk.