Miért finomabb nyáron a szex?

Egyetlen dolog van, ami a levegőnél is forróbb lehet ezekben a tikkasztó nyári napokban: a fülledt nyári szex. De miért ez szokásosnál is hevesebb nemi vágy, ami nyárral együtt ránk köszönt?

Több oka is van...
Elég egy pillantást vetni az utcán alig-ruhában lépkedő nőkre – falatnyi szoknyák, bikinifelsőnyi top-ok, élénk színek. Mindenütt meztelen testrészek, gyakran a jóízlés határain belül és néha azon túl is. Persze nem csak emiatt...

A napfény felturbózza a libidót
Sokan érzik úgy, hogy meglódul bennük a nemi vágy, ha vidáman tűz a nap. Ennek biológiai hátterét feltehetően az MSH nevű hormon adja, amelynek működése összefüggésben áll szexuális funkciókkal. A napfény stimulálja a tobozmirigyet és csökkenti a melatonin szintjét: jó hatással van a hangulatunkra, és a szexuális vállalkozókedvnek is ad némi löketet.

Nyáron mindenki szexisebb
Feszes formák, izmos fenék és nap-csókolta bőr: nem csoda, hogy szikrát vet a szem és szex után kiált a test.  Az, aki jól érzi magát a bőrében, önbizalmat sugároz és vonzalmat kelt maga iránt.Az önbizalom szexi!

Semmi sem kelt nagyobb szexuális izgalmat, mint  az izzadt test. A sós csókok, a sima, sikamlós és nyirkos bőr, a nedves hajról permetező cseppek bizony nagy vonzerőt gyakorolnak mind a férfi, mind a női nemre.

Egy nyári este, egy tikkasztó hálószobában... Minél nedvesebb, annál jobb!

Egy ilyen estén a párok az ágy valamennyi négyzetcentiméterét bejárják, és nem marad kipróbálatlan póz. Talán még a légkondicionálót is kikapcsolják, hogy saját testük esőcseppeiben fürödhessenek.

Vége a téli tetszhalott állapotnak
Télen kevesebb a testmozgással töltött idő, viszont annál többet eszünk: testünkön hamar megjelennek ezért a lustaság hurkái. Mindez a szexuális életre is kihatással van, csökken a nemi vágy. Nem így nyáron! Új élet költözik belénk, lerázzuk a téli álmot. A nap elvarázsol, duzzadunk  az energiától. Több mozgás, könnyebb ételek, jobb közérzet – jobb szex.

Pihenés és kikapcsolódás
A párok szívesen töltik a nyári szabadság időszakát egy romantikus helyen. Az új környezetben felerősödhet a kalandvágy és a szexualitás is fokozottabb. A kipihent szervezet és lélek jobban áhítozik a nemi örömök után. Felszabadítóan hat az is, hogy távol a munkahely, a megszokott kötelezettségeket – átmenetileg legalábbis – el lehet felejteni.

Szex a szabadban
A túrázással sok lehetőség kínálkozik szexre is: mélyen az erdőben, a füvön, virágok közt. „A természet lágy ölén” aztán a ruhákkal együtt a gátlások is lekerülhetnek.Tiszta, sima bőr

Itt a bikiniszezon, fokozott figyelmet kíván az övalatti régió. Gyakoribb borotválás, gyantázás, alaposabb ápolás: ez is fontos szempont, ha a nemi vágy felkeltéséről van szó!

Sexonthebeach - Szex a strandon
Emberek tucatjai hevernek a vízparton, hatalmas törölközőiken. Friss szellő simogatja bőrüket, és vannak olyanok, akiknek már ennyi is elég, hogy exhibicionista módon szexuális vágtába kezdjenek. A kockázat, a veszély, hogy rajtakapják őket nyilvános helyen, tovább serkenti az izgalmakat.

A jó szex egy gyönyörű nyári napon valóban örök élmény lehet, azonban ne feledjük: ilyenkor nagyobb a kiszáradás veszélye is. Ügyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra a kiszáradás elkerülése érdekében. Legalább ilyen fontosak a fertőzésveszély elleni óvintézkedések is.

Forrás: Dr. Info

Képek:
piqs.de: josef T-rezaie - Auf-Meins
piqs.de: josef T-Rezaie - Desous