A csajok, meg a rózsaszín - 12 pink tiltás!

A nők imádják a rózsaszínt. Na jó, persze, hogy nem mindenki. De nagyon sokan. Akik kicsiként rajongtak - vagy éppen nem rajonghattak eleget - Barbie babáért, vagy Hello Kittyért, azoknak felnőtt életükben is gyakran visszatér a rózsaszínek utáni olthatatlan vágy. Az életnek számos területe van, ahol a pinkek és rózsaszínek, magenták és barackárnyalatok még megállják a helyüket és egy csomó olyan, ami iszonyúan lohasztó.

12 éves kortól felfelé – ISMERD A MÉRTÉKET!


Amikor egy kislány a hercegnők és a plüssállatok bűvöletében él, akkor bizony el tud szaladni vele a ló (hovatovább a my Little Pony!). Anyuka a gyerekkel kompenzál, hiszen ha már neki nem lesz rózsaszínű álomszobája, majd a gyereknek lehet. A pink színű játék és textil, esetleg bútor özön megfelelő tervezés nélkül azonban nyomasztó. Az élénk rózsaszín pedig stresszelő, erős hatású. Ezért a gyerek nem is tud rendesen pihenni, ha túl nagy a dózis kedvenc színéből. A pink mánia akkor válik szélsőségessé, hogyha felnőtteknél is előjön. Megfelelő lakberendező, vagy dizájner hiányában az eredmény bizony katasztrófa lesz!

 

Hová tegyek egy kis rózsaszínt?


A szín maga nagyon szép, megfelelő árnyalatokkal (például barnával) még akár férfias jellegű, karakteres terekben is tökéletesen mutathat. Ám a hölgyek sokszor nem ismerik a mértéket vele kapcsolatban. A beszerzett tárgyak, textilek, kiegészítők, vagy lámpák tökéletesen Barbie imázst, kisgyerekes jelleget adhatnak egy felnőtt lakásnak. A férfiak pedig ezt gyűlölik! Aki tehát nem kíván szingliként éldegélni egy pink élettérben, az jobban teszi, ha az alábbiakat alaposan meggondolja.

 

4 rózsaszín enteriőr- kopompozíció, amit soha ne használj egyszerre:
 
 1. Függöny – lámpa – falfestés: Ha mindhármat rózsaszínre csinálod, olyan hatása lesz az egésznek mintha egy puncs fagyiban élnél. Bármilyen bútort raksz is bele, a színhatás mindig enyhén pirosas lesz. A függöny és a lámpa engedi át magán a fényt. Rettenetes érzés mindig rózsaszínben látni mindent!
   
 2. Szőnyeg – függöny – párnák: látszólag a textilek homogén színe jó ötlet lehet egy lakásban. A valóság azonban mást mutat. A rózsaszín árnyalataiból kialakított textilek általában túl puhává, túlságosan lagymataggá teszik a teret. Ha ezt a hármast akarod, akkor mindenképp szükség lesz valami erősen karakteres hideg színre, hogy az ellentétet megadják – és még akkor sem biztos, hogy eltalálod az egyensúlyt. (Antracit, szürke, fekete – és esetleg ellenpontnak ezüst, vagy lilák)
   
 3. Plüssök – párnák – nippek: Ezeket egy felnőttnek szánt élettérből mindenképp érdemes száműzni. Ha van egy gyűjteményed, pl Barbie babákból, vagy Hello Kittyből, akkor keress neki egy megfelelő, megvilágított polcot és tárold ott. De semmi pénzért ne szórd tele pink nippekkel, giccsekkel habokkal és párnácskákkal a lakást, pláne ne a hálószobát!
   
 4. Falfestés – szőnyeg – méretes bútordarab: Mindegyik nagyon karakteres, így túlságosan erősen fog hatni a lakásban ennek a színnek a súlya. Nagyon könnyen lehet, hogy akár pár hónap múlva nem fogod szeretni ezt az erős jelleget és a festetés, vagy a bútor csere nem megy túl gyorsan, míg az apró tárgyakat viszonylag egyszerű kicserélni.
   


Pink a lelke mindennek – helyek, ahol kiélheted magad


Nem csak a kislány szobában lehet rózsaszínt használni! A mosdók, a WC-k megfelelő terepet kínálnak ahhoz, hogy mértékkel és ésszel használd a rózsaszínt. Itt még egy cseppnyi túlkapás is könnyebben elmegy, mint a hálószobádban! A rózsaszínű csempe meleg hatást ad, a rózsaszín, esetleg giccses mintás WC deszka mosolyt fakaszthat, s ha megunod, akkor lecseréled másikra. Ha van külön fürdőtök a lakásban, vagy a házban, akkor a női fürdőszoba lehet budoár hanglatú, de esetleg egy későbbi házeladásnál a túl sok pink értékcsökkentő tényező lehet. 

Kiélheted pink mániádat például a konyhai műanyag, textil és egyéb kiegészítő eszközökön is, hiszen ha a konyhádat egyébként visszafogott (például fehér-antracit) színekkel építed fel, vagy kicsit vidékies, romantikus stílusra fogod, kifejezetten igényel egy erős, nőcis színt. Miért ne lehetne ez éppen a kedvenc magenta árnyalatod? A felmosó vödörtől a konyharuháig bármit betehetsz, itt úgy sincs minden elöl egyszerre.

 

Az autó
is megfelelő terep, ha nem ezzel jársz pasizni! Az autó üléseinek huzatja, a kormányvédő, vagy a hátsó ülésre dobott pléd és párna, esetleg plüss állatka, vagy esernyő is lehet rózsaszín, egy női autó elbírja ezeket a kedves giccseket. De szigorúan csak akkor, ha egyedül te használod a kocsit! Eszedbe ne jusson a pasidat beültetni egy Hello Kitty kipufogóval tuningolt, rózsaszín kormányos autóba!
 

Soha ne vegyél pink színt az alábbiakból: Egyszer és mindörökre vésd az eszedbe: a túl sok rózsaszínt utálják a férfiak. Ha csak nem kifejezett célod, hogy távol tartsd magadtól a férfiakat, vagy hogy kínozd a veled együtt élő hímneműeket, élj mértékkel ezzel a színnel. Ne kényszerítsd bele az ő tereikbe, tartsd a sajátodban, ha ez a kedvenced. 

Ezzel a színnel nagyon sok lakberendező igenis tud ízléssel bánni. Ha mindenképpen ehhez ragaszkodsz, kérd ki egy szakértő terveit, mielőtt ráveted magad a lakberendezési boltokra és túlzásba viszed!

Nézz körül odahaza: nálad hol van bármi, ami rózsaszín?