Mindenki rajthoz! 25. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton

Idén lesz negyedszázados Magyarország legnagyobb futóeseménye, a SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál. Az esemény jubileumával egybeesik, hogy ebben az évben ünnepeljük a maratoni futás 2500 éves évfordulóját.

„A SPAR Budapest Nemzetközi Maraton nemcsak Budapest és nemcsak a fővárosiak eseménye, sokkal több annál. Szeptember 26-án a fővárosban fut az ország, mivel a legnagyobb hazai futóeseményre valamennyi megyéből érkeznek résztvevők” – mondta Kocsis Árpád, az eseményt szervező Budapest Sportiroda (BSI) versenyigazgatója. Tavaly 13 300 résztvevője volt a Budapest Maratonnak, a futók 42 százaléka vidékről jött. „Nem elhanyagolható a külföldiek jelenléte sem: az elmúlt évben 2100-an érkeztek 55 különböző országból” – fűzi hozzá a versenyigazgató.


A SPAR Budapest Nemzetközi Maraton valamennyi korosztályban népszerű. „A 42 kilométert az eddigi 24 évben 37 ezren teljesítették. Döntően férfiak, a hölgyek aránya kevesebb, mint 20 százalék. A kiskunhalas Tabajdi József mind a 24 Budapest Nemzetközi Maratont teljesítette, de további 15 olyan futó van, aki legalább 15 alkalommal célba ért. Az elmúlt 24 év legidősebb indulója 80 esztendős volt” – tájékoztatott a BSI versenyigazgatója.

A 25. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon a 42 195 méteres maratoni táv mellett 30 kilométer, 7 kilométeres minimaraton, 3,5 maratonka, öt- és háromfős maratonváltó, családi futás és gyaloglás várja az indulókat. Ez a gazdag kínálat teszi érthetővé az esemény szlogenjét: „Mindenki rajthoz!”

Ambrus Vilmos
www.futanet.hu