Nyissák meg az "X aktákat" - követeli egy képviselő az európai parlamentben

Az olasz Mario Borghezio arról akar határozatot elfogadtatni az európai parlamentben, hogy az összes tagállam hozza nyilvánosságra az UFO-król szóló titkos aktákat.

Szerinte az embereknek joguk van megtudni az igazságot a harmadik típusú találkozásokról. Az összes európai kormánynak fel kell hagynia a "módszeres ködosítéssel". A képviselő azt javasolja, hogy egy tudományos központ értékelje a titkos adatokat.


A 736 tagú európai parlamentben Mario Borghezionak eddig csak 18 aláírást sikerült összegyűjtenie indíványa támogatásához.

Az Északi Liga (Lega Nord) képviselője amúgy híres arról, hogy néha botrányos jeleneteket rendez, sokan pedig idegengyűlölőnek tarják. Ha így van, vajon mit gondolhat az igazán idegenekről, a szerinte minket meglátogató földönkívüliekről?


Egyébként egyáltalán nem előzmények nélküli, hogy az Európai Unió tagállamai nyilvánosságra hozzák a korábban titkosított UFO dossziékat: tavaly Nagy-Britannia online tett közé 4 ezer oldalnyi dossziét a 80-as és 90-es években megfigyelt mintegy 800 feltételezett UFO észlelésről.