Busszal nyaralunk - túléljük?

Nemrég volt szerencsém buszos úttal a tengerhez utazni 25 órán át oda és ugyanennyit vissza, így abszolút elsőkézből és friss tapasztalatból mesélem el, mit tanácsos magunkkal vinni egy-egy hosszabb buszos utazásra és hogyan tehetjük elviselhetőbbé a hosszú utat.

Még nincs vége a nyárnak, sőt jön az utószezon is, aki még utazás előtt áll, gondoskodhat a kényelméről.

Mit vigyünk magunkkal a buszra?

Elsősorban egy barátot/barátnőt. Mert közösen utazni jó, az új élményeket is jó ha megoszthatjuk egymással. Azon kívül kölcsönadja neked azt, amit otthon felejtettél, megosztja veled az ételét, beszélgethettek és még a vállára is rádőlhetsz alvás közben.Rendben, nézzük a listát:


Ha tehetjük, minden pihenőhelyen szálljunk le, szívjunk friss levegőt és mozogjunk, tornázzunk kicsit. Váll- és karkörzések, törzsdöntések és hajlítások életet visznek a sok ülésben elgémberedett testrészeinkbe. Menet közben is érdemes a lábfejünket tornáztatni, és gyakorta felállni.
   
Elmondhatom, hogy bár egy ilyen hosszú buszutazás fárasztó, de ha az alapvető kényelmi eszközeinket visszük és mozgunk, amikor csak tudunk, akkor kibírható, ráadásul megérkezés után egy órával már nem is emlékszünk a kényelmetlenségekre, ha a figyelmünket a megérkezés, illetve hazaérkezés örömének szenteljük.

Kényelmes és kellemes utazást kívánok!

Tara

Képek:
piqs.de: Ewa - ein anderer Blickwinkel
piqs.de: Zed - Nur Busfahren ist billiger