Strandvizit: A legjobb fürdőhelyek a Tisza-tónál - kipróbáltuk!

Még előttünk áll néhány forró hét, érdemes kipróbálni újdonságként a Tisza-tavi strandokat! Van olyan jó, mint a Balaton vagy a Velencei-tó! Jó szívvel ajánlom mindenkinek, saját tapasztalat!

A családi nyaralást idén a Tisza tónál töltöttük. Sokat hallottam róla azelőtt, a csodálatos természeti környezetről, a nyugodt, kedves emberekről. Ideális helyen van egy jó nyaraláshoz, hiszen lehetőség van strandolásra, múzeumok és nevezetességek látogatására, közel van Eger és a Hortobágy is.

Amikor a család kis gyerekekkel megy nyaralni, fontos szerepet játszik, hogy olyan strandot találjon, ahol a gyerek  jól érzi magát, biztonságos és nem túl zsúfolt. A Tisza-tó ilyen szempontból is ideális, hiszen a Balatonon megszokott nyüzsgés itt nem jellemző.Néhány általunk tesztelt strand:

1. Abádszalók
Belépős strand, a bejáratnál ellátják az embert egy csinos karszalaggal, amivel aztán egész nap lehet strandolni. Kiépített, fás-árnyékos helyekkel is rendelkező hely, elkerített gyerekpancsoló résszel.

Előnye: fiataloknak, társaságoknak ideális, extrém vízi sport (jet-ski, vizibanán, vizibob, vizisí, wakebord)
Hátránya: a gyerekeseknek kialakított rész a vízben elég kicsi, gyorsan mélyülő.

2. Kisköre

Belépős strand, nagyon baráti áron igényesen lehet eltölteni a napot. Árnyas part, szép fából épített játszótér és csúszda várja a vendégeket.

Előnye: sekély víz, nem mélyül hirtelen.
Hátránya: az úszni vágyóknak beljebb kell merészkedni.3. Tiszafüred

Ingyenes szabadstrandot alakított ki a város. Igényesen rendben tartott, tiszta mellékhelységekkel, öltözőkkel, büfékkel. A strand mellett homokos strandröpi pálya várja azokat, akik a megunták a pancsolást. Nagy fák árnyékot adnak, így kellemesen eltölthető itt néhány óra fürdéssel, pihenéssel.

Előnye: ingyenes, ideális gyerekeseknek, családoknak, lassan mélyülő part.
Hátránya: a part kicsit lejtős, fizetős parkoló.

Összességében a Tisza-tavi fürdőhelyekről elmondható, hogy tisztán vannak tartva, rendezettek ezért mindenki számára ajánlom! Ne várd a Balatoni nyüzsgést, mert ez valami egészen más! Belecsöppensz egy idilli, kellemes, zöld nyugalomba! Megéri kipróbálni!

Patocskai Niki

Képek:
piqs.de: erich.werner - Wellness pur
piqs.de: Tommy Wong - Give me a break...in the pool