Futóverseny az éjszakai Budapesten

Sajátos futóeseményt tart szeptember 11-én, szombaton éjszaka a Világjátékok Alapítvány és a Budapest Sportiroda: a 15. EDF Éjszakai Futás mezőnye este 9 órakor vág neki a 6,5 kilométeres távnak a Roosevelt térről. Újdonság lesz a versenyen, hogy a korábbi évekhez képest az útvonal kiegészül többek között a Szabadság híddal, amelyen felújítása óta az éjszakai órák díszkivilágítása alatt először halad át futómezőny.

Az esemény résztvevői a Duna mentén futnak: először a Lánchídon és az Alagúton át Budára, majd a Tabán érintésével érnek vissza a Duna partjára. A mezőny a Szabadság hídon keresztül jön át Pestre, a cél pedig ugyancsak a Roosevelt téren lesz.


A 15. EDF Éjszakai Futás különlegességéhez az esti rajtidőponton és a nevezetes fővárosi helyszíneken túl az is hozzátartozik, hogy a rajt előtt tűzijátékot láthatnak az indulók és az érdeklődők.  A 15. EDF Éjszakai Futáson évről évre több résztvevő jelenik meg, ami azt jelenti, hogy háromezernél is több induló áll rajthoz a különleges futóeseményen. A verseny után nyereménysorsolásra kerül sor.

www.futanet.hu