Kannibál étterem nyit Berlinben?

Botrányt kavart Németországban egy új étterem bevezető kampánya, amelyben arra kérik a vacsora vendégeket, hogy adományozzanak testrészeket a konyhának.

A berlini Flime étterem online kampánya nem csak azt kéri a vendégektől, hogy "adományozzanak bármilyen részt a testükből", hanem azt is, hogy keressenek "elfogulatlan sebészeket".

Számos politikus elítélte az elvileg szeptember 8-án nyitó éttermet, amely feltehetően mégsem kannibál vendégekre számít, csak egy ízléstelen reklámfogást alkalmaz. Az persze biztos, hogy felkeltették a figyelmet.


Még az is lehet, nincs is ilyen étterem, az egész csak egy botrányos tréfa. A Flime étterem címét ugyanis nem tették közé.

Az online reklám szerint az éttermet a brazíliai esőerdőben élő Waricaca indián törzs "szenvedélyes kannibalizmusa" ihlette meg. "A lakoma spirituális aktus, amelyben az elfogyasztott lények lelke és ereje átadódik a vendégeknek."

A jelentkező vendégeket arra kérik, hogy töltsenek ki egy kérdőívet, amelyben az egészségi állapotukra, testtömeg indexükre, testedzési szokásaikra kérdeznek rá - még arra is, nem terhesek-e véletlenül.


feijoada

A weboldalon olvasható menüben egyébként hagyományos brazil ételek szerepelnek - például a sóletre hasonlító nemzeti étel, a feijoada, amit fekete babból készítenek. Normális esetben a füstölt hús disznókból származik...