Vega aktivisták akciója volt a berlini kannibál étterem

A weboldala és a hirdetések szerint most kellett volna megnyitnia a berlini kannibál étteremnek, amely a vendégeket testrészek adományozására kérte a konyha számára.

Azt eddig is mindenki biztosra vette, hogy rossz viccről van szó, már csak azért is, mert a honlapon nem adták meg a Flime étterem címét. A közétett étlapon hagyományos brazil fogások szerepelnek, míg a hirdetés azt hangsúlyozza, hogy az éttermet a brazíliai esőerdőben élő Waricaca indián törzs "szenvedélyes kannibalizmusa" ihlette meg.

A hír az egész világsajtót bejárta, erre most, a tervezett nyitás napján vegetáriánus aktivisták bevallották, hogy az ő akciójukról van szó. A Német Vegetáriánus Szövetség (Vebu) ráadásul nem is tréfának szánta a jól kidolgozott hoaxot: azt mondják, fel akarták hívni a vendégek figyelmét arra, hogy a húsfogyasztás gonosz dolog.


Az étterem weboldala helyére a Vebu közleményét tették ki, amely hangsúlyozza, hogy a húsfogyasztás veszélyes tevékenység. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy a naponta elfogyasztott hús honnan származik, milyen körülmények között készül és milyen hatása van a környezetre.