Sport: kulcs a sikerhez? Kőbán Rita tanácsai

Ha kíváncsi vagy rá, hogyan taníthat meg a rendszeres sport a sikeres életvitelre, ott a helyed Kőbán Rita előadásán. Olimpiai bajnok magyar kajakozónk, sokak kedvenc sportolónője a Sportalkímia előadássorozat keretein belül osztja meg velünk saját sikerének titkát. Néhány tipp kedvcsinálónak.

A Sportalkímia egyedülálló előadássorozata 2009-ben indult azzal a céllal, hogy hidat képezzen a jelenkor olimpiai világ- és Európa-bajnokai és azon ambiciózus fiatalok - sportolók és magánemberek - között, akik szeretnék, hogy képességeikhez és tehetségükhöz mérten teljesítsenek, fejlődjenek a sportban, az iskolában, a munkában, illetve egyéni életükben.

Az eddigi előadások tapasztalata, illetve az a tény, hogy egyre több, a tudatosság és a siker kulcsát kereső ember jelenik meg ezeken a rendezvényeken, azt mutatja, hogy van igény az ilyen beszélgetésekre és tapasztalatcserékre. Minden előadást egy-egy olyan vendégsportoló tartja, aki őszintén beszél, beszélget a saját útjáról, fejlődéséről, harcairól, sikerének titkáról a gyermekkorától egészen a csúcsig.


Olyan jeles sportszemélyiségek vesznek részt a kezdeményezésben, mint Benedek Tibor,  Erdei „Madár” Zsolt, Gergely István, Fábián László, Kőbán Rita, Vajda Attila, Igaly Diána, Varga Zsolt, Nagy Tímea és még sokan mások.  Az előadássorozatot a Magyar Olimpiai  Bizottság és a Nemzeti Utánpótlásnevelési Igazgatóság is támogatja.

A legutóbbi májusban tartott rendezvényen Gergely István  olimpiai bajnok vízilabdázó, illetve Sas Sándor paralimpikon erőemelő tartottak lehengerlő lendületű, őszinte előadást, melyben szó esett a jeles sportolók karrierjének kihívásairól, kudarcairól, az önbizalom és a kiegyensúlyozottság elérésének lehetőségeiről, és még sok személyes tapasztalatról.

Az egyre népszerűbbé váló előadássorozat következő részére szeptember 25-én kerül sor, ezúttal Kőbán Rita olimpiai bajnok kajakozónő közreműködésével, aki kedvcsinálóként megosztotta néhány sikerreceptjét a Harmonettel is.A legkézenfekvőbb tippek:
séta a bevásárláskor, emeletmászás a lift helyett, jóga az íróasztal mellett, de a kedvenc sorozatot is nézhetjük a szobabicikli nyergéből, aztán légzőgyakorlatok a kávészünetben, kutyasétáltatás, soroljam még?

Sorolom: a családi házi versenyek „ki tud többet …..”, egy ping-pong asztal a garázsban, közös biciklizés, de még a teleshopban kapható fogyasztó öv is jó lehet kezdésnek. 

Van-e valami személyes tipped, ami Neked bevált és másnak is szívesen ajánlanád?

A tükör kiváló személyi tréner lehet és kegyetlen is. Gyakran nézek sportközvetítéseket, ha  lelkesítésre van szükségem. A tánc is kiváló lehetőség. Most éppen lovakkal foglalkozom, a körülöttük lévő munka, a lovaglás, a törődés szinte teljes embert kíván.  Még kaszálni is megtanultam az idén.

További információ a rendezvényről >>>

Képek:
piqs.de: Helen Haarland - Tschetak beim Springen
piqs.de: Peter Morgan - Flickrite Peter Bowers paddling at dawn