Miben mutat utat az asztrografológia?

Az életút egy bizonyos pontján, különösen a 30-40. évünk környékén gyakran merül fel a kérdés: mi is az életfeladatom? Hol tartok az életprogramom megvalósításában, mit kellene még tennem? Azért az élet közepe táján jelentkezik ez a megismerés iránti vágy, mert ez az az időszak, amikor halandó életünk nyomot kíván hagyni a világban. Ennek az óhajnak a megvalósítása akkor a legsikeresebb, ha életfeladatunkkal egybeesik, mert így a lélek a vállalt útján halad.

Mi is az a vállalt út?
A „vállalt út” azt jelenti, hogy a születési horoszkópban lévő felszálló Holdcsomópont által megjelölt feladatot a leszületett lélek például Bika napjegyű, vagy Rák napjegyű tulajdonságokkal kívánja teljesíteni.
Ez természetesen az érthetőség kedvéért leegyszerűsített jelölés, mert az „égi bőröndben” a szülött nemcsak a napjegyét, hanem az érzelmi életének  mutatóját, a holdjegyet, az aszcendenst stb. is hozza magával, illetve a bolygók és a házak által kifejezhető személyiségjegyeket, mint eszközöket ahhoz, hogy vállalását teljesíteni tudja jelen inkarnációjában.
A születési horoszkóp (a radix) tehát mindazokat a tulajdonságokat, képessége-ket  tartalmazza, amelyek a leszületett lélek rendelkezésére állnak sorsának be-teljesítése érdekében.

Mi a grafológia szerepe ebben?
A kézírás, mely felnőttkorban születik meg,  pontosan jelzi, hogy addig a pillanatig milyen tulajdonságokat, képességeket és milyen szinten épített be személyiségébe az ember és így mit használt fel eddig.A kézírást összevetve a születési horoszkópban lévő lehetőségekkel kiderül, hogy az egyén tudja-e teljesíteni életfeladatát, vagy nem.
Ha az illető nem  a vállalásai szerint él,  akkor nem képes megvalósítani az erre az inkarnációra vállalt küldetését.

Ez úgy jelenhet meg, hogy vagy nem ismeri fel a feladatát, vagy elmegy mellette. Jó esetben felébred benne a vágy valami megfoghatatlan  érzés, egy számára látszólag idegen hivatás  vagy cél elérésére, de lehet, hogy leéli ezt az életét egy teljesen más élethelyzetben, mint amire született.

Az ilyen sorsokból lesznek a megkeseredett, beletörődő emberek, akik legfeljebb a vágyaik szintjén mernek egy másik világot építeni maguknak.

Hogyan lehet a sorsfeladatot felismerni?
Tudatossággal. Napjainkban már sok lehetőség nyílik az önismeret megszerzé-sére, mindenkinek a saját belső késztetése szerint. Ilyen lehet a Tarot, a grafoló-gia, az asztrografológia, a térrendezés és még számos más módszer.

Természetesen nem kell minden tudást és tudományt egyenként elsajátítani, mert vannak hozzáértő emberek és önismerettel foglalkozó tréningek, foglalkozások, hogy a saját magát felépíteni, megváltoztatni vágyó ember fel tudja ismerni saját értékeit és hasznára tudja fordítani azokat.

A változás útja: felismerni és elengedni a régi mintákat
Az önismereti munka legfontosabb lépése az, hogy felismerjük azokat a megszokott magatartási mintáinkat, melyek nem szolgálnak bennünket.
Ehhez a munkához türelem, önelemzés, önelfogadás, objektivitás kell, de nyitottság is a fejlődésre és arra, hogy bátran élni tudjunk a felkínált új lehetőségekkel.

Nagyszerű érzés, amikor az ember egy önismereti tréning, vagy elemző munka után visszajelzést kap attól, akinek az élete pozitív irányba fordult.

Egy példa: a párkapcsolat megmenthető
Párkapcsolat terén egy fiatal házaspár két gyermekkel a válás gondolatát fontolgatta, de még egy utolsó lehetőségként párkapcsolati elemzést kért a feleség.
Kiderült, hogy a férje nem egy családkerülő, és őket elhagyni készülő ember, hanem életprogramjában a közösségért tenni kívánó, nagy ívű terveket kovácsoló vezető típus.
Ebből következően soha nem gondolt a válásra, de szabadidejét egy nemes cél érdekében áldozta fel és alárendelte saját érdekeit eszmei céljainak. Nem tudott mást tenni, ez volt az életprogramja. 


Ez a felismerés megmentett egy családot a széthullástól és a tudatosság fényé-ben az elfogadás, a másik ember megértése már könnyen és boldogan ment. Emlékeztetőül eltettem a karácsonyi üdvözlőlapot, amit kaptam az immáron együttmaradt családtól.

Önismeret a karriertervezésben
Pályaválasztás terén a tanácstalanságot oldotta fel az asztrografológiai elemzés, amelynek következtében egy csendes és visszafogott fiatalember találta meg a helyét, mert helyette beszélt a kézírása és az adottságait tükröző születési horoszkópja.
Úgy könyvelték el őt, mint akinek minden mindegy, semmi sem érdekli. Ma jogász és túl van az ügyvédi szakvizsgáján. Elindult egy sikeres és boldog életúton.

A női aspektus mélyebb megértése
Önmaga jobb megértéséhez kért asztrografológiai elemzést egy fiatal lány, akinek sorozatos kudarcai voltak a párkeresés terén. Az elemzés meghozta a felismerést és azt a tudatosságot, ami  szükséges volt a nőiségének  jobb és sikeresebb megéléséhez. Most boldog feleség és férjével második gyermeküket várják.

Ilyen módon lehet az önismeretből önbizalom, az önbizalomból pedig magabiztosság.

Ha úgy érzed, hogy segíthetünk, mert valamelyik életterületeden nem vagy elég magabiztos és sikeres, várunk szeretettel a Pilis kapujában, Pilisszántón 2010. október 30-án, egész napos önismereti tréningünkön.


Utasi Ilona

Képek:
piqs.de: Knipsermann - I love you
piqs.de: Heinz-Hasselberg, Steinfurt - 272. Schreiben wie die alten Germanen