Jó viszonyban vagy önmagaddal?

Napjainkat állandó monotonitás jellemzi: a napi 8-10 óra munka után hazafelé még berohanunk a boltba és bevásárolunk, megfőzzük a holnapi ebédet, megnézzük az esti film elejét, és fáradtan álomba zuhanunk, hogy holnap elölről kezdhessünk mindent. Ha van egy kis szabadidőnk, azt is csak a rutinszerű dolgokkal töltjük ki. Hiába "pihenünk", mégis fáradtnak érezzük magunkat. Mi lehet ennek az oka? Sajnos gyakran nem vesszük észre testünk jelzéseit, amelyek arra utalnak, hogy egy kicsit lazítani kellene a tempón, vagy éppen tartalmasabb kapcsolatot kellene ápolnunk önmagunkkal.

Színesítsük apró örömökkel minden napunkat
Dr. Borbényi Erika, a Napsugár Életház orvosa és életmód tanácsadója segítségével néhány apró praktikával is jelentősen változtathatunk az életmódunkon. Nem szükséges nagy dolgokra gondolnunk, már az alábbi egyszerű ötletekkel is sokkal jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben, napról napra.


Fontos az elalvás és az ébredés megfelelő időzítése

Ha úgy szervezzük a napunkat, hogy egy órával hamarabb tudjunk lefeküdni, akkor reggel sokkal kipihentebben ébredünk. A felnőtt szervezet számára is fontos a legalább 7-8 óra alvás, az igazán pihentető pedig az, ha éjfél előtt sikerül elaludnunk. Nem baj, ha nem jön azonnal álom a szemünkre, hiszen már az is megnyugtatja a testünket, ha csak pihenünk az ágyban. A mennyiség mellett nagyon fontos a minőség is: igyekezzünk úgy kialakítani környezetünket, hogy minden rendelkezésre álljon a pihentető alváshoz.

Hétvége: shoppingolás helyett menjünk kirándulni!
A hétvégéken egy közös kirándulás a barátainkkal igazán kellemes perceket tartogathat számunkra. A friss levegő kitisztítja a tüdőnket, nem beszélve arról, hogy miközben jókat beszélgetünk és az őszi természetben gyönyörködünk, észrevétlenül égetjük a felhalmozódott kalóriákat. A napnak pedig nem is lehetne jobb befejezése, mint egy közösen elkészített és elfogyasztott vacsora.Fokozatosan alakítsuk át az életünket élhetővé

Sajnos nagyon kevés időnk van arra, hogy igazán odafigyeljünk önmagunkra. Pedig ha fokozatosan átalakítjuk az életünket, akkor bizony rájövünk, hogy sokkal kiegyensúlyozottabbak és kipihentebbek vagyunk, mint korábban. Csak egy kis törődés, de szervezetünk többszörösen meghálálja. Nem csupán fizikailag, hanem lelkileg is feltöltődünk. Ezzel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk, ez pedig a megjelenésünkön, fizikai állapotunkon is látható lesz majd.

Napsugár Életház

Képek:
piqs.de: rogilde - Relax
piqs.de: Nessquick - Relax