Currys tojássaláta

Az uborkát a burgonyához hasonlóan daraboljuk. A hagymát vékonyra szeleteljük. A paprika húsát kis kockákra vágjuk. A majonézt a joghurttal simára keverjük, sóval, borssal, mustárral

Hozzávalók:
8 fõtt tojás
2 héjában fõtt burgonya
1 közepes fej lilahagyma

1 kisebb kígyóuborka
1 piros színû kaliforniai paprika
Öntethez
8 e.kanál majonéz
1 pohár natúr joghurt
BRY
citromlé
mustár

bors
1 e.kanál currypor
1/2 cs. zöldpetrezselyem

Elkészítés:
A fõtt tojásokat és a fõtt burgonyát meghámozzuk. Az elõbbit karikákra, az utóbbit kockákra vágjuk. Az uborkát a burgonyához hasonlóan daraboljuk. A hagymát vékonyra szeleteljük. A paprika húsát kis kockákra vágjuk. A majonézt a joghurttal simára keverjük, sóval, borssal, mustárral és citromlével ízesítjük, majd hozzákeverjük a curryt és a finomra vágott petrezselymet. Az elõkészített anyagokat óvatosan beleforgatjuk, tálaljuk.

a receptet küldte: Palotayné Szalontai Éva
Konyha Web