Újfajta szemlélet a ma nyíló Corvin Bevásárlóközpontban

A mai napon a Corvin Sétányon nyílik meg Magyarország legújabb bevásárlóközpontja, az újgenerációs Corvin Bevásárlóközpont. A Nemzetközi Ingatlan Díj (International Property Awards) nyertes, illetve Európa legjobb vegyes-funkciós ingatlanprojektje címet viselő nagyberuházás részeként megvalósuló, 375 millió eurós kereskedelmi komplexum az egyetlen, idén átadásra kerülő bevásárlóközpont Magyarországon.

A négy szinten, 65 ezer négyzetméter kiskereskedelmi területen mintegy 130 üzletet és kiszolgálóegységet felvonultató Corvin Bevásárlóközpont nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy újfajta szemléletet honosítson meg a hazai vásárlási kultúrában azáltal, hogy vevőit prémium kategóriás szolgáltatásainak középpontjába helyezi.

A XXI. század elvárásainak megfelelve például az egész bevásárlóközpont területén ingyenes wifi elérhetőséget biztosít, díjmentesen használható számítógépes terminálokat kínál, illetve a vásárlók kényelmét számos pihenőhely, ingyenes parkolás, nagy és világos terek és asztalokban elhelyezett elektromosáram-csatlakozók szolgálják. A Corvinba érkezőket úgynevezett quality managerek, „minőség-biztosok” segítik a tájékozódásban, a kisgyermekes vásárlóknak pedig interaktív játszótér áll majd a rendelkezésére. A különböző célcsoportok igényeinek megfelelve az éttermek kínálatában is a sokszínűség volt a fő szempont.

A Corvin által nyújtott többletszolgáltatásokkal kapcsolatban Nagy Éva áruházigazgató elmondta: „Számunkra az a legfontosabb, hogy a vásárlók valóban otthon érezzék magukat nálunk, a Corvin egy olyan „sziget” legyen, ahol minden az ő kényelmüket szolgálja, ahol igazán törődnek velük. Ezért a bevásárlóközpontban egy minőség-menedzser felel, akinek az egyetlen feladata annak biztosítása, hogy a hozzánk látogatók elégedettek legyenek, ő irányítja például azokat a minőség-biztosokat, akik a közös területeken kiszolgálják a vásárlókat. Az impozáns márkakínálat mellett a Corvint éppen ez a szemlélet különbözteti meg a többiektől.

A magas minőséget nem csak a vásárlók, de az ott dolgozók, például a takarító-, és biztonsági személyzet részére is elérhetővé teszik, többek között azáltal, hogy formaruhájukat egyedülálló módon egy divattervező csapat, az USE készíti a Corvin Bevásárlóközpont színeiben.
„A USE ruhák tervezésénél követtük a Corvin Bevásárlóközpont emberközpontú koncepcióját, így ruháink anyagában a magas minőséget, színeiben pedig az életörömöt képviselik.” – mondta Tóth András, a USE egyik alapító tagja.


A dél-pesti régióban élő és dolgozó mintegy 400.000 embert kiszolgáló Corvin tömegközlekedéssel kitűnően megközelíthető helyen, a M3-as metró és a 4-6-os villamos vonalán helyezkedik el. Itt kap helyet a Belváros legnagyobb területű szupermarketje, a CBA Príma. A további üzletek között olyan nemzetközi és hazai neveket találunk, mint az Alexandra, basys.net, Béres Egészségtár, Bijou Brigitte, Butlers, C&A, Cosmos City, Deichmann, dm, Electro World, Gas, H&M, Hervis, Horváth Cipő, Játék Box, Jeans Club, Kenvelo, Levi’s, L’Occitane, Mango, Müller, New Yorker, Okaidi, Orex, Orsay, Pirex, Promod, Reserved,Tally Weijl, Tatuum, Tamaris, Vision Express, Woodoo és az Yves Rocher.

A bérlői mix kapcsán Francois Noble, a Ségécé Magyarország kereskedelmi igazgatója elmondta: „Büszke vagyok arra, hogy olyan partnereket sikerült a Corvinba hoznunk, amelyek kínálatukkal ki tudják elégíteni mind a dél-pesti régióban, mind közelebbről a Corvin Sétányon lakó és dolgozó emberek igényeit. A vásárlók kitűnő márkákat találnak majd a Corvinban, megfizethető áron. Biztos vagyok benne, hogy az új városrész, s benne a Corvin, a főváros egyik közkedvelt és dinamikus központjává válik.”

További különlegesség, hogy a pláza egyik helyiségét az X-Faktor próbatermévé alakították. A műsor sztárjai a verseny ideje alatt a Corvin Sétány luxus-lakásaiban laknak és a bevásárlóközpontban berendezett, üvegfalú próbateremben próbálnak.

A Corvin bevásárlóközpont elérhetőségei: Cím: Budapest, VIII. ker., Futó utca 37-45.
Honlap: www.corvinbevasarlokozpont.hu


A Corvin Bevásárlóközpont építési munkálatai 2007-ben kezdődtek meg, szorosan illeszkedve a Corvin Negyed városmegújító programjához.  A VIII. kerületi Corvin Negyed városfejlesztési projekt keretében 2006 és 2012 között kétszázharminc milliárd forintból mintegy 22 hektáron félmillió négyzetméter alapterületű új épület kerül kialakításra.

A Corvin Sétány lett Európa legjobb városfejlesztési projektje

Európa legjobb vegyes-funkciós ingatlanprojektje címét nyerte el a Corvin Sétány a Nemzetközi Ingatlan Díj (International Property Awards) Bloomberg televízióval közösen szervezett európai szakmai megmérettetésén.
A szeptember 25-én, Londonban megrendezett ünnepélyes díjátadáson a 100%-ban magyar tulajdonú Futureal Csoport idén két kontinenst - Európát és Afrikát - magában foglaló mezőnyben nyerte el az első díjat a Corvin Sétány városfejlesztési projekttel.

  „A Futureal és a Józsefvárosi Önkormányzat városfejlesztő csapatainak sokéves kemény munkája előzte meg e neves szakmai díj átvételét. 6 évvel ezelőtt elhatároztuk és elhittük, hogy Budapest egyik nehéz sorsú kerületéből a város egyik legjobb helyét alkothatjuk meg, ahol jó lesz élni, dolgozni, vásárolni, sportolni, sétálni, szórakozni. Akkor ezt nagyon kevesen hitték el. Azóta több mint 1000, korábban nehéz körülmények között itt élő család költözhetett jobb lakásba, a létrejövő fejlesztési területeken megszületett a belváros legnagyobb irodaparkja, legsikeresebb lakásprojektje, és a hó végén megnyit a kereskedelmi, szolgáltató és a sportközpont is. Az álomból valóság lett. Európa legjobb vegyes-funkciós projektje díj további inspirációt jelent a Futureal csapatának, hogy folytassuk a megkezdett munkát.” mondta el Futó Gábor, a Futureal csoport vezérigazgatója.

A 2004-ben indult beruházási program több mint fele idén október végéig átadásra kerül, beleértve 850 új lakást, 43 000 m2 irodát, több mint 100 új üzlethelyiséget és a belváros legnagyobb sportközpontját, a Life1 Wellnesst. Hamarosan indul a Corvin Sétány lakásprojekt következő, 260 lakásos üteme.

A Corvin Bevásárlóközpont  e hosszú távú városrendezési terv egyik fontos mérföldköve. A nagyszabású fejlesztéseknek köszönhetően, a VIII. kerület – öt éven belül – további jelentős mértékben fog fejlődni, és a Corvin Bevásárlóközpont várhatóan, rövid időn belül a környék találkozási pontjává válik. E tendencia révén nem csak a bevásárlóközpont látogatottsága, hanem a környék vonzereje is megnő majd.” – fűzte hozzá Frédéric Bout, a Ségécé Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A projekt magában foglal még egy 16 milliárd forintos közprogramot is, amelynek keretében iskolák, utak, közterek és egyéb, a helyi közösségek élete szempontjából fontos létesítmények fejlesztése és megújítása valósul meg, továbbá több mint 1100, korábban a területen súlyos körülmények között élő család költözhet jobb otthonba. A közprogram részét képezi 46, a területen megmaradó épület felújítása is.