Hogyan jussunk túl a gyász fájdalmán?

Dr. Domján László agykontrolloktató 2 hatásos módszert oszt meg velünk, amelyek segítségünkre lehetnek a legnehezebb időkben is.

Döntsd el, mennyi ideig akarod még gyászolni szerettedet! Ezt te érzed. Mondjuk egy hónapig. Akkor egy hónapig mindennap – behunyt szemmel – lazulj el, mint egy rongybaba, és mondd magadban: „December 2-tól helyrezökkenek, újra vidám és energikus leszek.” Addig azonban naponta vegyél elő fényképet az elhunytról, és sirasd meg! Ígérem, december 2-tól, „varázsütésszerűen” és ugrásszerűen megjavul a hangulatod.

A másik segítség a gyásszal kapcsolatban, ha tudod, hogy még találkozni fogtok. Ami engem illet, én biztosabb vagyok abban, hogy a halálunk után folytatódik a létezésünk, mint abban, hogy most a számítógépem billentyűit ütögetem, s erre jó okom van.

Nem akarok erről túl sokat beszélni, mert az általam (is) tanított agykontroll nevű stresszkezelő és elmefejlesztő módszer e kérdéssel nem foglalkozik, de az érdeklődőknek két könyv egyikét a figyelmébe ajánlom: a Létköz és a Lelkünk útja I című könyveket érdemes elolvasni.
Az előbbi szórakoztatóbb, az utóbbi viszont több információt nyújt arról, hogy mi történik velünk odaát. Saját tapasztalatom mondatja velem, hogy mindkét könyv a valóságról beszél. Felejthetetlen olvasmányok…

dr. Domján László
www.agykontroll.hu
 
Kép: piqs.de Fabella: Grab-Statue