Nagy adventi és karácsonyi gyerek horoszkóp 2011

Minden gyermek várja a karácsonyt - de nem mindegy, hogy segítünk neki! Tanácsok és ajándék tippek mind a 12 csillagjegy szülötteihez!

 KOS (Március 21. – Április 20.)

Készülődés az Ádventeben a Kos gyerekkel: Lendületes gyermekünk általában nehezen tudja finoman kifejezni az érzéseit. A karácsony éppen ennek a szelíd intimitásnak a tanítómestere lehet a számára. Játsszunk vele olyan „mutogatós játékokat”, ahol a szavak helyett a lassú, finom mozdulatok, a nehezen megélhető érzések, mint szeretet, részvét, alázat, vannak előtérben. A lágy zene hozzásegít, hogy a kis Kos szülött megtalálja belső harmóniáját. Nem túl türelmes, így lehet, hogy előre kieszi az összes csokit az adventi kalendáriumból. Készüljünk fel erre türelemmel, magyarázattal!  
 
Karácsonyeste: A Kos gyermek ilyenkor szörnyen fáradt már csak a várakozás izgalmától is. Legyünk vele türelmesek, ilyenkor egy kicsit többet is elnézhetünk neki, mint egyéb napokon. 

Minek örül a Kos gyermek?
Könnyen és gyorsan összerakható dolgoknak. Valaminek, amivel harcolni lehet, legyen ez computeres játék, vagy edzőruha. Műszaki cikkeknek, amelyek nem túl bonyolultak, hogy azonnal használatba vehesse őket. 
Tipp: mindenképp legyen az elemes játékokhoz tartalék elemünk!


BIKA (Április 21. – Május 20.)

Készülődés az Ádventeben a Bika gyerekkel: Gondos, módszeres, jó esztétikai érzékű gyermekünket bátran befoghatjuk a ház körüli segítésbe, a dekorálásba éppen úgy, mint a saját adventi kalendáriumának elkészítésébe. Ő soha nem fog csalni, előre kicsórni a csokit a naptárból – betartja a játékszabályokat. 
 
Karácsonyeste: Feszültebb a megszokottnál így a máskor olyan nyugodt és kedves gyerek akár csalódást is okozhat a nagyszülők előtt. Ne szerepeltessük, engedjük játszani az ajándékaival és ha csak édességgel akar jóllakni, hadd tegye meg ezt!  
 
Minek örül a Bika gyermek?  Aprólékos és szép dolgoknak, mint például egy izgalmas puzzle, vagy gyöngyfűző, dekupázsoló készlet, modell vasút, stb... Szereti a hasát – neki a csokikból és édességekből soha nem elég! 


IKREK (Május 21. – Június 21.)

Készülődés az Ádventeben az Ikrek gyerekkel: Temérdek barátja van így nagy fejtörést okoz neki, hogy mindenkit megajándékozzon és hatalmas csalódást okozhat, hogyha ezt nem viszonozzák. Segítsük őt abban, hogy az erős kapcsolatok és a lazább haverságok között képes legyen különbséget tenni – beszéljünk a barátok szüleivel, hogy az ajándékozásnál ne legyen sértődés az arányoknál. 
 
Karácsonyeste: A csevegős esték az Ikrek gyermek kedvencei. Ő aztán imád szerepelni, verset – mesét mondani, és bezsebelni a sikereket.  
 
Minek örül az Ikrek gyermek? A verbalitásról szóló társasjátékoknak. (Amikor beszélni kell valamiről, vagy ahol kombinatorikus gondolkodásra van szükség) A nyelvi készséget fejlesztő dolgoknak, mindennek ami kalandos. A könnyű trükköket tartalmazó bűvészdoboz és a sok könyv, vagy kalandfilm Ikrek gyereknek való dolgok..   


RÁK (Június 22. – Július 22.)

Készülődés az Ádventben Rák gyermekkel: Végtelenül érzékeny, finom lélek. Néha az lehet az érzésünk, hogy nem erre a világra való. Segítsünk neki, hogy érzéseit megélje, megismerje és így uralni tudja. Engedjük meg neki, hogy befogadjon valamilyen kis állatot, ami utána az ő gondoskodására szorul. Építsünk vele madáretetőt, etessük az állatokat, stb.. Nem édesszájú, így apró játékokat is tehetünk az adventi naptárjába csokoládék helyett! 
 
Karácsonyeste: A kis Rák gyermek túlérzékeny. Egyszerűen ki kell találnunk a gondolatait! nem könnyű, de ha sikerül, akkor könnyfakasztóan megható az öröme. Már igen korán maga is ajándékokat készít nekünk – meglepő találékonysággal!  
 
Minek örül a Rák gyermek? Olyasminek, ami személyesen csak az övé, amivel boldogabbá teheti a környezetét és saját magát. Olyasminek, ami kis kedvencének való.
 OROSZLÁN (Július 23. – Augusztus 22.) 

Készülődés az Ádventben az Oroszlán gyermekkel: Imádja, ha ő van a középpontban és ha őt ünneplik. Ha kiesik a figyelem középpontjából, akkor minden eszközt megragad arra, hogy rá figyeljen mindenki. Ezért a kis Oroszlán gyermeket az empátiára és a szociális kérdések figyelembevételére érdemes tanítanunk. Vigyük el magunkkal önkéntesi munkára, ahol megélheti, milyen érzés segíteni a rászorultakon. Fontos, hogy megtapasztaltassuk vele annak szépségét, hogy ha mást helyez a középpontba, az miért jó neki! Édesszájú, ezért neki a csokoládés, nagy méretű, impozáns adventi naptárak tetszenek igazán. 
 
Karácsonyeste: Az Oroszlán kisgyermek imád jól kinézni, ezért a karácsonyi öltözékét is nagy gonddal választja ki. Dicsérjük meg szépségét, engedjük szerepelni és engedjük, hogy elsőként ő bonthassa az ajándékot.  
 
Minek örül az Oroszlán gyermek? Társasjátékok, csillogós dolgok, nagy, képes albumok. A gyerekek gyakran nem örülnek a ruhának. Az Oroszlán gyermek azonban mindennél többre értékeli a menő cuccokat! Eleve a nagy méretű csomagokat imádja, tehát bármit kap ami nagy dobozban van, az már fél siker!  


SZŰZ (Augusztus 23. – Szeptember 22.)

Készülődés az Ádventben a Szűz gyermekkel: Igen nagy előszeretettel dobja be magát a nagytakarításba, a különböző apróságok készítésébe, vagy akár a főzésbe is. Engedjük, hogy készíthessen sütiket, csomagolhasson, rakodhasson. A Szűz gyermek ki fogja mutatni, ha valami nem tetszik neki, sőt még a maga naiv módján „be is fog szólni”. Ezért próbáljuk vele megértetni, hogy a kritika nem a fa alá való, majd később megbeszélhetjük a véleményét.  Nem édesszájú, így az aszalt gyümölcsöknek, müzliszeleteknek és egyéb egészséges édességeknek is nagyon örül az adventi naptárjába rejtve! 
 
Karácsonyeste: A legjobb az a vacsora, amiben a kis Szűz keze munkája is ott van! Ne erőltessük, hogy szerepelnie kelljen,  bár ha olyan a kedve, gyönyörűen szaval, énekel. Kedves, türelmes gyermek, így ki tudja várni a vehemensebb jegyű tesók és családtagok kibontakozását. 
 
Minek örül a Szűz gyermek? Könyvek, könyvek és könyvek. Valami a computeréhez, vagy akár egy újabb computer, laptop, PDA, vagy konzol. Ha szeret barkácsolni, akkor ehhez kapcsolódó eszközöknek is örül – legyen praktikus és tartós. A márka nem számít! 


MÉRLEG (Szeptember 23. – Október 22.)
 
Készülődés az Ádventben a Mérleg gyermekkel: A kis Mérleg egy csomó szereplést, fellépést, mindenféle társadalmi feladatot elvállal ilyenkor – csak győzzük elhordani a különféle bemutatókra! A Mérleg gyermeknek a felszín alá nézni, a mély érzelmeket, a valódi mozgatórugókat átlátni valójában nehézséget okoz. Neki meséljünk minél többet a karácsony mitológiájáról – szeretni fogja és könnyebben meg is érti majd. Nem jellemző rá, hogy édesszájú volna, sőt az adventi naptár sem különösebben érdekli - akár ki is hagyhatjuk ... 
 
Karácsonyeste: Engedjük, hogy ő dekorálja a tortát, sütiket, tálakat! Nála úgy sem csinálja meg senki jobban (Kivétel, ha Anyuka is Mérleg..) Imádni fogja, ha a fa alatt is szerepelhet. Elegáns ruhát adjunk rá, neki fontos a megjelenése!  
 
Minek örül a Mérleg gyermek? Elegáns, márkás, vagy menő holmiknak, melyekkel kivívhatja mások csodálatát. Ha táncol, énekel, akkor a mikrofon, a zeneszerszámok igazán neki való holmik.  Ha festeni, alkotni szeret, akkor ehhez tartozó kellékek. SKORPIÓ (Október 23. – November 21.)

Készülődés az Ádventben a Skorpió gyermekkel: A kis Skorpió nagyon is tisztában van azzal, hogyan kell manipulálnia szüleit. Így aztán olyan könnyedén az ujja köré csavarja felmenőit, hogy azok csak pislognak, amikor fény derül arra, hogy az egész csupán a drámai hatás kedvéért történt. Ösztönösen jó megérzéseit úgy terelhetjük a legjobb mederbe, ha idejekorán megismertetjük őt a vallások és a spiritualitás nyújtotta lehetőségekkel.  
 
Karácsonyeste: Ha nem elég meghitt, drámai vagy ünnepélyes, akkor a Skorpió gyermek csak az ajándékra koncentrál és nem tetszik neki amit kapott lazán ki fogja mondani.  Neki igen fontosak a külső hatások, a zene, a csillogás, az érzések, a fíling … 
 
Minek örül a Skorpió gyermek? Bűvészdobozt, mely bonyolult,misztikus varázslatokat rejt! Sportszereket, vagy a művészeti törekvéseihez való dolgokat, például hangszert vásárolhatunk neki. Imádja a luxust –a legtöbb skorpió gyermek a ruhákat is értékeli!  
 NYILAS (November 22. – December 21.)

Készülődés az Ádventben a Nyilas gyermekkel: A kis Nyilas könnyen lesz az igazság bajnoka! Neki  a karácsony legfőbb üzenete a másik emberek boldoggá tételéről is szólhat. Őt meg kell tanítani befelé figyelni, saját lényére koncentrálni. Ha lehet, most ne vigyük túl sok forgatagos helyre – amit egyébként imád! – hanem próbáljunk odahaza nagyobb intimitást keresni vele, összebújni, mesélni … Általában vagy nagyon édesszájú, vagy egyáltalán nem érdekli az ilyesmi. 

Karácsonyeste:
Idén a kis Nyilas nagyon kimerült lehet! Tegyük kicsit korábbra az ünnepi vacsorát, hogy az ajándék bontás után még jusson idő játszani is, mégis időben lehessen lefeküdni. Csak akkor szerepeltessük, ha ő maga kezdeményezi a dolgot!  

Minek örül a Nyilas gyermek? Mindenféle kis állatnak, cicának, kutyusnak, hörcsögnek, sőt ha már nagyobb, akár különleges jószágnak, például madárpóknak, vagy kígyónak is!  Sokszor nagy fotós, egy fényképezőgép is jó ötlet lehet!  BAK (December 22. – Január 20.)

Készülődés az Ádventben a Bak gyermekkel: A kis Baknak éppen az érzelmek világa az, amihez nehezen tud eljutni. A szeretet élménye, a megindító karácsonyi történetek könnyebbé tehetik számára ezt. Vigyük meghitt helyekre, mozi filmekre, koncertekre, ahol a művészet által mélyülhet el érzelemvilágában. Nagy segítség ez neki!  Szereti az édességeket, és még jobban a rendszert. Az ő életéből véletlen se maradjon ki az adventi kalendárium! 
 
Karácsonyeste: A kis Bak szereti a kereteket és a módszeres dolgokat. Minden történjen a megszokott forgatókönyv szerint, amit előző napokban már többször elmeséltünk neki. A biztonság érzethez neki erre van a legnagyobb szüksége . 

Minek örül a Bak gyermek? Szükséges, hasznos, gyakran technikai jellegű ajándékoknak örül legjobban. Sok Bak szülött már kicsi gyermekként gyűjt valamit – ha a gyűjteményét bővítjük, annak igazán örülni szokott, de jól térképezzük fel mi is a valódi érték az adott gyűjtők számára – mert ha nem jót veszünk, jön ám a kritika! 

VÍZÖNTŐ (Január 21. – Február 19.)

Készülődés az Ádventben a Vízöntő gyermekkel: Önálló, édes aranyos, néha mégis „elszállt” Vízöntő gyermekünkkel nagyon nagy élmény a karácsonyi készülődés! Temérdek dolog érdekli – fejlesszük hát kitartását. Mindig vezessük vissza a félbe hagyott tevékenységekhez, különben számos félkész dolog és még több új inspiráló ötlet lesz a nyakunkon!  Imádja az önállóan készített dolgokat - így az adventi naptárt is akkor becsüli legtöbbre, ha az valami SK gyártmányú holmi! Másodlagos számára, hogy édesség is van benne ... 
 
Karácsonyeste: Az este végére a kis Vízöntő bizony elfáradhat! Neki ne kelljen szerepelni, csak ha akar – viszont alkotásaival jó, ha tele van a vacsora asztal, vagy a karácsonyfa! Ő erre igazán büszke –dicsérjük meg hát nagyon érte!  
 
Minek örül a Vízöntő gyermek? Ő is kaland-kereső típus, így például az „éjféli mise” mint kaland, vagy egy karácsonyi erdei séta, kirándulás, nagyon nagy élményt adhat neki, a bolti ajándékok mellett. Kerékpárnak, szánnak, sínek, korcsolyának.  HALAK (Február 20. – Március 20.)

Készülődés az Ádventben a Halak gyermekkel: A Halak gyermek eléggé túlterhelt ebben az esztendőben! Ha nem tudjuk csökkenteni terheit, legalább adjuk meg a kereteket a számára, ami biztonságot ad. ne változtatgassuk hirtelen a napirendjét, engedjük, hogy pihenni is tudjon. Nem baj, ha most általános teljesítménye kicsit gyengébb. Különösen óvjuk egészségét például vitaminokkal!  Idén próbáljuk kevesebb csokoládéval és több gyümölccsel megetetni, jópofa lehet egy gyümölcsös adventi kalendárium. 

Karácsonyeste:
A kis Halak nagyon elfárad karácsonyra – ha ingerültebb, hisztisebb a szokásosnál, most nézzük el neki! 

Minek örül a Halak gyermek? Puha pulcsiknak, sílécnek, korcsolyának, általában sportszereknek. Szintén remek ötlet lehet egy fényképezőgép, vagy egy kis kamera, amivel élményeit rögzíteni tudja.