Wesley Snipes már rácsok mögött

A Penge-filmek sztárja helyi idő szerint tegnap este bevonult egy pennsylvaniai közepes biztonsági fokozatú börtönbe, hogy megkezdje hároméves szabadságvesztését. A bíróság adócsalás miatt ítélte el.

A bíróság november végén elutasította a filmsztár új tárgyalásra irányuló kérelmét. A 48 éves Wesley Snipesnak a bíró ítélete szerint be kellett vonulnia a börtönbe, nem maradhatott tovább szabadlábon óvadék ellenében.

A filmsztárt adócsalásért ítélték börtönbüntetésre 2008-ban, mert az 1999 és 2001 közötti időszak jövedelmét nem vallotta be. A vád szerint 38 millió dollárt keresett, de egy cent jövedelemadót sem fizetett. (Utólag már befizette.)
 
Wesley Snipes azzal védekezett, hogy az adótanácsadói tévesztették meg. Larry King beszélgetős tévéműsorában, a CNN-en kifogásolta, hogy a bíró és a média úgy bánik vele, mint egy adócsalóval, miközben az esküdtek csak enyhébb szabálysértésben találta vétkesnek, mert elfogadták, hogy az adótanácsadói tévedtek.

Ennél is fontosabb lehet, hogy a műsorban felolvasták az egyik esküdt írásos nyilatkozatát, amely szerint egyes esküdtek már a tárgyalás előtt meg voltak győződve a színész bűnösségéről. Az esküdtek elfogultságára hivatkozva Snipes ügyvédjei megtámadták az ítéletet. Egyúttal a legfelsőbb bírósághoz fellebbeztek.

A TMZ.com bulvár portál képe valószínűleg az utolsó, amely még szabadlábon készült Wesley Snipesról, a börtönhöz közeli reptéren, érkezése után. Éppen autót bérel, hogy a fegyintézethez hajthasson.