Dizájnos és hasznos magyar újdonság

A különleges ajándék szinte hívószó így karácsony közeledtével, főleg a gyerekek számára. Na de mitől különleges? Egyedi? Személyre szabott? Hasznos? Elektronikus? Mind együtt? Érdemes bogarászni a magyar designer termékek között. Megszoktuk már, hogy az egyedi termékekhez gyakran elég borsos áron lehet hozzájutni. Vannak azonban üdítő kivételek. Egy fiatal magyar tervező megalkotta az első írásfejlesztő tollat, aminek különleges formáját a gyerekek is díjazták. Utolsó pillanatban felmerült ajándékötletnek sem utolsó az UO toll.

Bagó Ákos Károly ismert formatervező itthon, többször keltette fel a magyar design szakma figyelmét előremutató, jól hasznosítható tárgyaival. Amellett, hogy nem mindennapi formájával kitűnik a íróeszközök közül, írásfejlesztésre is alkalmas, sőt, kimondottan erre a célra hozta létre a tervező. Az UO toll esetében nem kell mélyen a zsebébe nyúlni senkinek, ha különleges, jól használható magyar terméket szeretnénk ajándékozni karácsony alkalmából.


Egyre több tanító, tanár panaszolja, hogy sok a rosszul olvasó, rosszul író gyerek.  Folyamatosak a viták arról, hogy mekkora szerepe van ebben az elektronikus írásbeliségnek, a számítógép használatnak. A választól függetlenül biztos, hogy a kézírás még sokáig fontos lesz, és az írásfejlesztés folyamatos legalább az érettségiig: a diákok jegyzetelnek, házi feladatot, fogalmazást, dolgozatot írnak. Biztosan sokan kapnak különböző elektronikus kütyüket karácsony alkalmából, és ez így is van jól, de jó, ha tudjuk, nem csak ebben gondolkozhatunk.


A tervező egy olyan univerzális tollat szeretett volna megalkotni, ami nem csak a súlyos írásproblémákkal küszködőknek lehet hasznos. Az írásfejlesztő toll sajátossága, hogy speciális kialakítása által az ujjak automatikusan a helyes ceruzafogásba kényszerülnek. A gyerekeknek segít, hogy a biztos fogással könnyebbé váljon a betűformálás, ezáltal javuljon az íráskép; a balkezesek is jó hasznát veszik, mert látják az írásukat, egyenesebb testtartást tesz számukra lehetővé, és írás közben nem maszatolják a már leírt sorokat. A merész és dinamikus vonalvezetésű tollak három méretben kaphatók, méghozzá óriási színválasztékkal. Idén elkészült a magyar design széria is, amely kiváló ajándék karácsonyra külföldi barátoknak, rokonoknak - akiknek szeretnénk magyar, de nem tucat ajándékot adni.

A tollak megvásárolhatóak számos fővárosi és vidéki üzletben, papírboltban vagy a UO toll webshopján keresztül: http://www.uotoll.hu/webshop.html

Ár: 1690 Ft ( a webshopban)

További információ:
www.uotoll.hu