Nincs lába, de van 130 gyermeke

Egy kínai nő, aki 12 évesen elvesztette a lábait, megtanult két sámlival járni és eddig 130 árva gyereket nevelt fel.

Az 55 éves Xu Yuehuát 12 évesen elütötte a vonat, amikor szenet gyűjtött a sínek mellett. Még gyerek volt, amikor a szüleit is elvesztette és 17 évesen egy árvaházba került Hunan tartományban.

Az árvaházban tanult meg járni két sámlival és elkezdett segíteni a személyzetnek. Mosott, etetett és pelenkázott, még cipőt is készített a többi árvának.


Azóta is az árvaházban él, 37 év alatt 40 sámlit használt el és 130 gyereket nevelt fel. A gyerekek mind Nagy Anyunak hívják.
 
Az egyik első árva, akit nevelt, Sheng Li volt, akinek nyúlszája volt és csecsemőként dobták be az árvaházba. Úgy véli, Xu Yuehua mentette meg az életét. "Nagy Anyu nélkül rég meghaltam volna. A sámlis járása volt a legszebb zaj nekem" - mesélte.

Xu Yuehua 1987-ben férjhez ment az árvaház egyik zöldség termesztő parasztjához, és három évvel később megszülte saját fiát, ám ezután is folytatta az árvák nevelését. Azt mondja, semmi különöset nem csinál, csak azt amit kell - elhozni egy anya szeretetét ezeknek a szegény gyerekeknek.