Mit jósol a tarot kártya 2011-re?

Középpontban az Igazság! Mit hoz az új év? Átfogó jóslat a Tarot 22 lapos Nagy arkánumából a 2011-es esztendőre. Éves nagy HarmoNet előrejelzés a Tarot kártya lapjaiból 2011-re!

 Az elemzést - ahogy az eddigi években is - az egész HarmoNet csapat készítette, ám most egy új kirakási módot választottunk. Az évet magát jelképező és uraló lapot húztuk középre, ez az Igazság. Amin a kártya nyugszik, az ösztönvilág jelképe, a Bolond. A kártya mérlegének jobb serlegében az Akasztott, bal serlegében a Diadalszekér, szellemiségében pedig a Feltámadás kártyája van. 
 
 
 
Középpontban az Igazság 
Van igazság? – Joggal tehetjük fel a kérdést, hisz ez a lap került középre, ez határozza meg a 2011-es évünket. Az igazság keresése az önértékelés, az önbírálat, az önelemzés, a helye önkritika gyakorlásának fontosságáról szól. Azt jelzi, hogy az ország – és annak vezetése – képessé kellene váljon az önkritikus kormányzásra, ám mivel a Bolond lapján nyugszik, így erre ötletszerűen, megfontoltság nélkül, impulzus jelleggel képes csak. A Bolond a mélytudatban a könnyelmű döntésekről, a gyerekességről, az impulzus jellegű döntésekről szól. A nemzetet gyermekként kezelő vezetést éppen úgy szimbolizálhatja, mint azokat a vezetőket, akik nem tudatosan, hanem „csörgőjüket rázva”, hangulatuktól vezérelve hozzák meg döntéseiket. 

A tudati síkon a Feltámadás lapja van. Ez másik tarot értelmezésekben az Igazságszolgáltatás, néven is ismert kártya. Ha ezt a másik olvasatot is figyelembe vesszük, akkor sokkal világosabbá válik a tudatalatti és a tudatfeletti kapcsolata a gyakorlati élet síkján, a hétköznapi világban. Ha a döntéshozók képtelenek megszabadulni a könnyelműségtől a döntéseiket illetően, akkor ítéletet mond felettük a világ. 
 
Az akasztott ember és a diadalkocsi ellentétpárja
 A paradigmaváltás, a más nézőpontok figyelembe vétele, a lemondás lapja az Akasztott emberé. A Bolond által befolyásot ember könnyelműsége, a „lesz ami lesz” lazasága, a látszat uralta döntések lapja lehet. Az ellenpontja a Diadalkocsi. A lovak két irányba húzzák a szekeret, ám a hajtónak ott kell állnia a bakon, hogy az eredmény megszülessen. Vajon miről fog szólni az ítélet a célban? Vajon lehet-e játékos-könnyeden megtalálni a sikert és a célt? Vajon a gyermekiség meghozza-e a vágyott célt, az igazságot? 
 
A gyermek őszinte. A gyermek kegyetlen. A gyermek szókimondásában a teljes igazság és a teljes könyörtelenség egyaránt jelen lehet. A gyermek könnyebben ítél, s könnyebben bocsát meg. Ebben a kártya sorban nagyon sok a játékos, gyermeki vonás, s nem tudni, hogy a hisztérikus, „bolond” gyermek, vagy a játékos, pajkos, könnyed gyermek kerekedik-e felül, s ül fel a diadalkocsira hajtónak. Csupán ettől függ, hogy az ítélethozatalnál a bukás, vagy a győzelem adatik-e meg számára. 
 
Itt elolvashatod, mit hoz a Cigány kártya a 2011-es esztendőre >>