Földre parancsolták a szex-repülőt

A brit légügyi hatóság megvonta a repülési engedélyt attól a kis légitársaságtól, amely azoknak a pároknak nyújtott szolgáltatást, akik a magasban akartak szeretkezni.

A Mile High Flights nevű cég most azzal vádolja a légügyi hatóságot, hogy prűd, és az előítéletei miatt parancsolta földre a társaság hálószobává alakított gépét, a hatóság viszont azt állítja, nem érdeklik az erkölcsök, csak a repülés biztonsága. Szerintük a háta mögött szeretkező párok elvonják a pilóta figyelmét...


Sokak fantáziáját megmozgatja a repülőn történő szeretkezés, különösen nagy kultusza van ennek angol nyelvterületen, ahol külön kifejezéssel különböztetik meg azokat, akik már szexeltek a felhők felett: ők a "Mile High Club", azaz a Mérföld magas klub tagjai. Ez persze nem egy igazi klub, csak egy nyelvi fordulat, a légitársaság is innen vette a nevét.

Egy pikáns út 640 angol fontba került a Mile High Flights egyetlen, 10 ezer fontos költséggel átalakított Cessna Grand Caravan típusú gépén. A vállalkozás már két éve működött, amikor jött a hatósági ukáz.


A cég alapítója, a 36 éves Mike Crisp azt mondja, nem adja fel csak azért, mert a légügyi hatóságnak nem tetszik "annak a hangja, ami a gépen történik". "Sok brit pár álmodozik arról, hogy csatlakozzon a Mile High Clubhoz és mi esélyt adunk nekik, hogy megvalósítsák ezt az álmukat."

"Működésünk két éve alatt mindenféle ember, az élet minden területéről jött, hogy csatlakozzon a klubhoz. Volt, aki a 21., és volt aki a 60. születésnapját ünnepelte így. Egyszer még az is előfordult, hogy hármasban jöttek. Most is minden héten kapok e-maileket pároktól, akik repülni akarnak a gépünkkel."