Lerombolták a lépcsőházat, hogy a felső lakót költözésre kényszerítsék

Egy kínai ingatlanfejlesztő egyedi és szokatlanul durva módját választotta annak, hogy megszabaduljon a bontásra ítélt ház utolsó lakóitól.

Van az úgy, hogy az ingatlanfejlesztő kinéz egy telket magának és az ott lakóktól meg kell valahogy szabadulni. A többséggel meg lehet állapodni a költözés árában, de akadnak makacs emberek is, akik maradni akarnak. Ilyenkor szokott jönni a fenyegetőzés, az izmos kopasz emberek kivezénylése.


A 42 éves Zhao Yanhong szerint így történt ez abban a házban is, ahol ő lakik. A Mianyang Yachuan nevű ingatlanfejlesztő cég sikeresen "meggyőzte" a többi lakót a költözésről, őket azonban nem tudták elijeszteni.

Az egyik nap aztán megjelentek a munkagépek és egészen a legfelső szintén levő lakásig elbontották a lépcsőházat. A lakók csak létrán, veszélyes módon tudnak felmászni a lakásukba.


A lakó beperelte az ingatlanfejlesztőket, a bíróság pedig elrendelte a munkálatok leállítását fél évre, amíg megvizsgálják az esetet. Elrendelték egy új lépcső építését is Zhao Yanhong családja számára.