Bizarr gyilkosságok és halálos balesetek - 2.

Egy hete már bemutattunk néhányat a legdurvább amerikai halálesetek közül, most folytatjuk a sorozatot. Az amerikaiak tényleg ilyen hülyék, vagy mások sem különbek, csak nem gyűjtik csokorba a hasonló eseteket?

9. A homoszexuális Michael Lewis a "Die Hard 3. - Az élet mindig drága" című filmből merített ötletet, hogy leszámoljon csalárd barátjával. Elkábította Tony Berryt, beöltöztette egy kétoldalas hirdetőtáblába, amelynek egyik oldalán a "Halál a niggerekre!", a másikon pedig az "Isten szereti a Klu Klux Klant!" feliratokat mázolta. Lewis ezután áldozatával Harlembe hajtott, és kitette az utcán a szerencsétlent. Berry 2 percen belül halott volt.

10. Jay Newton akkor halt meg, amikor egy kollegája ráejtett egy 20 tonnás kardszárnyú delfint a floridai Sea Worldben. A gyilkos bálnának is hívott állatot éppen kiemelték egy daruval a medencéből és Jay Newton aláúszott, hogy ellenőrizze a hálót, amikor a kollegája, Brian Hartley elengedte a kardszárnyú delfint. A lezuhanó állat agyoncsapta Jay Newtont, a medence vizének a negyede is kifröccsent.


11. John Joe Winter őrmester a felesége autóját megpakolta Trintynitrate nevű robbanóanyaggal, és felrobbantotta. A hölgy Ford Taurusa 750 kg robbanóanyagot tartalmazott, ami csaknem a duplája a 168 áldozatot követelő oklahomai terrortámadás során használt mennyiségnek. A robbanást 14 kilométer távolságból is lehetett hallani. Az autó és az áldozat darabjait sosem találták meg, ellenben egy 55 méter mély krátert igen. Az útból mintegy 500 méter tűnt el.

10. A 35 éves Patty Wintert szomszédja ölte meg. Falt Hame (a szomszéd) évek óta építgetett egy F6 Phantom repülőgép sugárhajtóművet a kertjében, ami miatt a szomszédasszony erősen tiltakozott a hatalmas hang és a tűzveszély miatt. Miután az asszony feljelentette, egy vasárnap reggel Hame áthívta szomszédját egy csésze kávéra, hogy közben megbeszéljék a helyzetet. Az asszony nem tudta, hogy galád szomszédja megváltoztatta a hajtómű helyzetét. Amikor hazafelé tartott, Hame beindította a sugárhajtóművet, aminek forró gázcsóvája azonnal megölte a szomszédot, körvonalait beleégetve a betonba.

11. A 20 éves Julia Smeeth-t Michael nevű bátyja egy mobiltelefonnal verte agyon, mivel a lány túl sokat beszélt. Az áldozat halálát egy törött antenna okozta.

12. A 26 éves Conrad Middletont ikertestvére gyilkolta meg, miután nem tudtak megegyezni a szüleik halála után rájuk hagyott ház tulajdonjogán. Conrad légúti problémával küszködött, nem érezte a szagokat, ezt kihasználva Brian kinyitotta a házban található 3 gázcsapott, gázzal elárasztva azt. Kint hagyott az asztalon egy doboz szivart, egy öngyújtót és egy cetlit, "Bocsáss meg" felirattal. Conrad rágyújtott, egy mozdulattal elpusztítva a házat és saját magát.

13. A 22 éves Mahmood Foli belefulladt a Coca-colába, mert egy ismeretlen orosz maffiózó 27 liter üdítőt erőltetett bele. A maffiózót az bosszantotta fel, hogy a bárban dolgozó Foli véletlenül túl korán szedte le előle a kolás poharat...

14. A híres amerikai atomtudós, Harold Simms meggyilkolta feleségét, mert az megcsalta a szomszéddal. Az asszony szemfestékét kicserélte uránium tartalmú keverékre, ami 3 hónap alatt végzett Helena Simms-szel. Bár az áldozat a sugárbetegség összes szimptómáját mutatta (kihullott a haja, megromlott a látása), sosem került orvoshoz.

15. Mary Dridely, Joseph Coles és Haven Gillies akkor halt meg, amikor elsétált egy New York-i hotel előtt. A 27. emeleten ugyanis a 7 éves David Smee és 6 éves húga nagyon unatkozott. A szüleik egyedül hagyták őket, miközben lementek a szálló játéktermébe. A gyerekek azt találták ki unaloműző játéknak, hogy megdobálják "a hangyának tűnő dolgokat ott lent". Gyümölcsökkel kezdték, de aztán áttértek a székekre, a szekrény fiókjaira, sőt a tévére.

16. A 23 éves Gail Queenst különösen hátborzongató módon ölte meg állatkerti gondozóként dolgozó barátja, mert elutasította a szexet. Elhívta az állatkertbe, hogy nézze meg az oroszlánok etetését és bevitte egy szobába, amelynek az egyik fala eltolható panel volt. Elmagyarázta a lánynak, hogy a panel mögött egy hatalmas, törhetetlen üvegből készített ablak van, ezen keresztül biztonságban lehet nézni, amint az oroszlánok végeznek a prédájukkal. Aztán a pasi kiment a szobából és rázárta az ajtót a lányra. Egyszer csak elhúzták a panelt és Gail Queens megdöbbenve vette észre, hogy az ablak mögött több ember áll ás őt nézi. Már éppen kiáltani akart nekik, hogy vigyázzanak, rossz helyen vannak, amikor rájött, hogy valójában ő a préda. Kinyílt még egy ajtó és berontott három éhes oroszlán... A lány még két napig szenvedett a kórházban, mielőtt meghalt.