Hogyan készítsek jó marhasültet?

Nem ördöngősség! Igazán jó sültet készíthetsz, csak fogadd meg a következő szabályokat, tartsd be a lépéseket.



1. lépés: Válassz jó húst!

Érdemes jó hentest választani, ha nincs még saját bevált hentesed kérdezz bátran! Barátoktól, ismerősöktől vagy akár a piacon az árusoktól. 1-2 kg marhacombot (a hentestől próbálj fehérpecsenyét kérni, az a legjobb) vásárolj hozzá.

2. lépés: Tisztítás
Alaposan tisztísd meg, szedd le a hártyákat, mosd át és töröld szárazra!

3. lépés: Fűszerezés, ez a titka

Sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal alaposan dörzsöld be vele a húst és 1 napra tedd a hűtőbe!

4. lépés: Süss rá kérget!
Egy serpenyőben hevíts olivaolajat és minden oldalán süss kérget a húsra, így benne maradnak sütés közben is az értékes ízanyagok.

[kapcsolodo_cikkek]
5. lépés: Tedd a sütőbe!

Egy tűzálló tálba vagy tepsibe tedd és alacsony hőfokon (80 fok körül vagy a legkisebb gázfokozaton) süsd legalább 4-5 órán át.

6. lépés: Légy türelmes és pihentesd!
Ne ess neki rögtön késsel, ha kivetted a sütőből nagyon jót tesz neki a pihentetés. 30-60 percet hagyd pihenni!

Így készíthetsz finom, szaftos sültet, amely aztán sokféle körettel tálalható.

Megjegyzés: Magasabb hőfokon ne süsd és fontos az egyenletes  hőmérséklet, ezt ha nincs beépített hőmérős sütőd akkor egy sütőhőmérővel tudod ellenőrizni!