Tévesen meggyűrűzve - Szingli tragikomédia

A pasik legérzékenyebb pontja az ego... Ha azt megsimogatod... Áll mint a cövek! Tragikomikus? Csak annyira mint maga a szingli lét!

Elszakítva. Szétszakítva. Darabokban.
Mert így jobb.
Vagy nem.

De hogy mégis miről van szó?
Arról a temérdek mennyiségű nőről, akit a mai modern társadalom termelt ki a karrierépítés csodás és egyben mesésen kimerítő szerepkörére. Alkotni, elérni mindent, amit csak lehet, minél többet, lehetőleg sikeresnek lenni a saját területükön.

Ez mind tökéletesen is működik addig, amíg szingliként éled világmegváltó céljaiddal fűszerezett, olykor tragikomikus életedet.

Hogy miért tragikomikus?
Egyszerű. Mindened megvan, mégis valami hiányzik. Talán egy társ.
Jól keresel, sikeres vagy, elismernek. A munka az életed. Már csak a gyűrű hiányzik romantikus nászotokból. Úgy már tényleg tökéletes lenne minden.De valami mégiscsak hiányzik..

Rövid eszmefuttatás után rá is jössz az egyszerű képletre: ez mind szép és jó, de még jobb lenne valakivel megosztani a kemény munkával felépített világodat.

Nézz körül. Ha ez nem is vonatkozik rád, biztos tudsz legalább 1 embert mondani az ismeretségi körödben, akinek életére a fent említett séma tökéletesen ráhúzható. Mintha rászabták volna. A kérdés, hogy mennyire hajlandó főszereplőnk változtatni a ruhán. Képes lesz-e átszabatni, vagy... Inkább feszeng benne. Mert az úgy jobb, és egyszerűbb…

Aztán megjelenik egy srác, aki lehámozza róla ezt a valamit, és segít egy másikat feladni rá. Persze ha főszereplőnk fenntartások nélkül hagyja érvényesülni Don Juanunkat.

Becsülöm azokat a pasikat, akik egy karrierista, sikeres nő mellett tudnak élni, anélkül, hogy kisebbségi komplexussal küzdenének. Komplexus azért, mert szíve hölgye többet keres, azért mert sikeresebb, vagy éppen azért, mert a munka az első az életében – félresöpörve a lehetőséget, hogy bárki átvegye az aranyérmes első helyet.


Mindenesetre a pasik egóját ezek a hölgyek törik össze, ezért inkább fogják a kis fehér lovukat, elteszik a kardot és elvágtatnak… Félbehagyva a harcot elvágtatnak a csatatérről. Mert így könnyebb.

„A pasik legérzékenyebb pontja az ego... Ha azt megsimogatod... Áll mint a cövek!”

Talán a fenti sor a válasz arra, hogy miért van ennyi sikeres, karrierista, elismert, gyönyörű, mégis egyedülálló nő.

Oravecz Nóra

Képek:
piqs.de: petsche - Hochzeit
piqs.de: AMoe - Love is like salt’n pepper