Geréb Ági az évtized kedvenc közéleti személyisége

Paradox helyzet, hogy a díjátadón nem tudott részt venni az Évtized kedvencének választott Geréb Ági, hiszen még házi őrizetben van.

A Nők Lapja és a Nők Lapja Café közös közönségszavazásán, amelyen az évtized meghatározó és kedvenc női személyiségeit keresték, az olvasók dr. Geréb Ágnest választották az Évtized kedvencének „közélet” kategóriában. Épp egy olyan kategóriában, amelyben számos ismert – nap mint nap a legnagyobb hazai médiumokban szereplő – személyiséggel „versenyzett”.

Tekintettel azonban arra, hogy a díjazott éppen házi őrizetben van, lánya, Herner Dorka képviselte a díjátadón.

„Furcsa, kettős érzés itt állnom. Ez a helyzet is, mint egy beszélő kép, tükrözi, amiben évek óta él a családunk. A végtelen sok szeretet egyszerre van jelen óriási elutasítással: itt ez a díj, de akit illet, nem veheti át, mert házi őrizetben van. Mikor anyukám előzetesben volt és így nem tudták az emberek az érzéseiket felé kommunikálni, nekem írtak, nekem mondták. Napi száz-kétszáz e-mailt kaptam azoktól, akik szeretik és támogatják őt, jelentős számban írtak olyanok is, akik nem ismerik személyesen, de becsülik azt, ahogy két évtizede küzd a szülés és születés humanizálásáért, a nők jogaiért, a szabad választásért.
Talán a most kiosztott díjak közül anyukámé az egyetlen, amit bár ő kapott, túlmutat rajta és szól egy ügyről is: ez a díj sok ezer ember voksa a szabad választásra.”
– mondta el a díjátadón Herner Dorka.

A Geréb-üggyel sokat foglalkoztunk a Harmoneten is.
Összefoglaló a Geréb-ügy történetéről és hátteréről >>>

További információ Dr. Geréb Ágnesről >>>