Kossuth kifli - ünnepi édesség

A mai nemzeti ünnephez illő finom de mégis egyszerű süteményt ajánlok! Igazi békebeli hangulatot varázsol a délutáni uzsonnához!

Kossuth kifli

Hozzávalók:
4 tojás, 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 15 dkg liszt, 1 kk. sütőpor, 3-4 maréknyi dió, 1 bio citrom héja, 1 rúd vanília

A tojásokat szétválasztom, a sárgájához reszelem a citromhéjat, belekaparom a vanília belsejét és a cukorral együtt kikeverem. Ezután hozzáadom a puha vajat majd a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjét egy csipet sóval keményre felverem majd óvatosan a tojásos masszához adom. Egy kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a tésztát, a tetejére szórom a darabosra vágott diót.
180 fokon tűpróbáig sütöm majd amikor már langyos akkor egy pogácsaszaggatóval kifli formákat vágok belőle.

Megyjegyzés: Az alap a klasszikus Horváth Ilona féle recept, én csak kicsit turbóztam rajta.