Fordított jéghoki: fejjel lefelé, vízben, a jég alatt

Az osztrákok feje tetejére állították a világot, legalábbis a jégkorongozók világát. Az új sportág, amelyben alulról hokiznak a jégen, egyre népszerűbb a búvárok és az extrém sportok kedvelői között.

A fordított jéghoki pályája 6x8 méter, egy befagyott tó jege alatt. A játékosok először kivágnak egy négyzetet a vastag jégen, hogy le tudjanak menni játszani és játék közben fel tudjanak jönni mintegy félpercenként levegőt venni.

A korong itt könnyű, hogy lebegjen és a jég alá tapadjon. Mint a hagyományos hokiban, ütőkkel kell bepasszírozni az ellenfél kapujába.


A legnagyobb erőfeszítést a levegő visszatartása igényli. A biztonság kedvéért négy oxigénpalackokkal felszerelt búvár figyeli a játékot a jég alatt. A játék negyedei 10 percig tartanak, ennyi a két játékrész közötti szünet is, hogy a játékosok felmelegedhessenek. Az embert próbáló jég alatti körülmények miatt a szurkolók monitoron követhetik az eseményeket.

A világ első vízalatti jéghoki világkupáját Weissenseeben, Ausztriában tartották. A győzelmet a finn csapat szerezte meg.