Overdose idejét elmérték, de így is pályacsúcsot futott

A Német Galoppdirektórium, a németországi galopp-versenyek hivatalos szervezője 18 órakor korrigálta Overdose hoppegarteni futamának lefutási idejét, a korábban közölt 54,1-es időt 57,1-re módosítva, de Overdose így is pályacsúcsot javított Berlinben.

Egy részlet tegnapi híradásunkból: A PannoniaOverdose.hu tudósítói az első pillanatban nem akarták elhinni Overdose 54,1-es idejét, ugyanis a régi pályacsúcs 57,8 volt, azaz hatvan méterrel előzte volna meg a korábbi rekordert. Mire Gerhard Schöningh, a pálya igazgatója leírta nekünk egy papírra. Az 54,1-es idő jobb a párizsinál, és a Soumillonnal elért budapestinél is.

A pályán ugyanis két kisebb domb is volt, Overdose lovasa pedig az utolsó 100 méteren teljesen kiengedett. Továbbá ehhez az őrületes időhöz képest a többiek is "túl közel" voltak hozzá. Ám minden kétségünket eloszlatta Schöningh igazgató úr, akivel ezt egy papírra is leírattuk, továbbá a verseny után a mázsaházban lévő tábláról "elloptuk" a hivatalos végeredményt.


Ám miután egész éjjel autóztunk, csak reggel tudtunk meggyőződni róla, hogy ezt az időt a berliniek valószínűleg elmérték, de egy biztos, Overdose így is bőven a régi pályacsúcson belül futott. Azaz berlini formája és stílusa rendkívül bíztató a várható angliai megmérettetések előtt.

A Német Galoppdirektórium, a németországi galopp-versenyek hivatalos szervezője végül ma 18 órakor korrigálta Overdose hoppegarteni futamának lefutási idejét, a korábban közölt 54,1-es időt 57,1-re módosítva, de Overdose így is pályacsúcsot javított, hiszen a korábbi hoppegarteni pályacsúcs 57,8 másodperc volt..


Tisztelt olvasóink figyelmét felhívnánk, hogy a PannoniaOverdose.hu tudósítói voltak azok, akik Overdose 2009-es budapesti futása után nyomatékosan felkérték a Kincsem Park vezetőit, hogy ellenőrizzék az akkori pályacsúcsot, amit így később korrigáltak is. Most is már a helyszínen éltünk a gyanúperrel, de semmi okunk nem volt kétségbe vonni a helyiek rendkívüli alaposságát, továbbá visszaélni azzal a szeretettel, amellyel elhalmozták az egész magyar delegációt.

Miután mindig a lehető legnagyobb alaposságra törekszünk, és tegnap azt mondták nekünk, hogy tízezer berlini jött ki a fővárostól 20 km-re lévő Hoppegartenbe, hogy Overdose-t láthassa, ott készült fényképeink alapján most számolunk utána, mert lehet, hogy csak 9500-an voltak.