A halott földönkívüli csak penészes kenyér

Mi is beszámoltunk arról, hogy orosz diákok őrületes nézettséget értek el a YouTube-on egy Szibériában talált állítólagos halott földönkívüli videójával. Most beismerték: tréfa volt, penészes kenyérből készült a holttest.

A videót a 18 éves Timur Hilall és a 19 éves Kirill Vlaszov készítettet, a felvételen egy halott földönkívüli megcsonkított, félig a hóban levő holtteste volt látható Irkutszkban. A videót milliók nézték meg a YouTube videómegosztó portálon. Most - miután a rendőrség kihallgatta őket - az orosz diákok beismerték, hogy csak tréfa volt az egész.


Az orosz belügyminisztérium szóvivője is megszólalt az ügyben, közölve, hogy "megtaláltuk az idegent az egyik diák lakásán". "Az ágya alatt feküdt, a vizsgálat kiderítette, hogy kenyérbélből formázták, és csirke bőrrel vonták be."

A rendőrség még nem döntötte el, mit tegyen a diákokkal. Az ügy előzménye, hogy a helyiek korábban azt mondták, láttak egy ufót lezuhanni. Az ufo hívők persze nem hisznek a cáfolatnak, szerintük éppen az a hamisítás. Úgy vélik, az orosz hadsereg akarja eltűntetni a földönkívüliek nyomát.