Félmillió nyilvános adatlap

2011 áprilisától az iWiW felhasználói dönthetnek arról, hogy publikussá teszik-e az adatlapjukat. Három hét alatt több mint 530 ezer nyitott oldal született.

Minden iWiW-ező egyénileg dönthet arról, hogy adatait nyilvánossá teszi a világhálón böngészők számára, és ha igen, milyen információkat oszt meg magáról. Ugyanúgy adott a lehetőség, hogy saját, ingyenes webcímet is igényeljen magának. Az elmúlt három hétben több mint 530 ezer publikus oldal  keletkezett, egyéni URL-t pedig – a  10.000 szavas tiltólista mellett és ellenére – 520 ezren foglaltak.
 
A regisztráltak egyedi dizájnt is varázsolhatnak oldaluknak, amelyben nagyon könnyen kezelhető sémák segítik őket: háromféle publikus névjegy elrendezés, valamint tizenkétféle színséma közül lehet választani.


– Az eddigi tapasztalatok alapján az önéletrajz formátumot kedvelték a legtöbben, a felhasználók 88 %-a választották ezt a sémát – számol be az eddigi trendekről Kovács Gergely, az iWiW vezetője. – Ennek elrendezése hasonlít az eredeti iWiW adatlaphoz, és természetesen beállítható, hogy mely adatokat láthatja a teljes internetező közönség, melyeket pedig csak a saját ismerősök. Sokan az alapadataikat és az aprókat mindenki számára megnyitják, a klubjaikat viszont nem teszik nyilvánossá.

Egyre több munkáltató keres rá az interneten jövőbeni munkavállalójára, és fordítva. A keresők az elsők között adják ki az iWiW publikus adatlapjait, ezért érdemes energiát fektetni az oldal esztétikai kivitelezésébe. Az iwiw.hu/osszevissza-ra kattintva, majd frissítést (F5) nyomva látható, hogy az iWiW-ezők milyen kreatív módon tudnak élni ezzel a lehetőséggel.
Az iWiW fejlesztői arról az újdonságról is tájékoztatnak, hogy immáron bárki írhat bárki üzenőfalára, valamint hamarosan elindítják a publikus adatlapokkal kapcsolatos játékot, ahol a kreatív önkifejezést díjazni fogják.