Top 3 hülyítés az autószerelőnél! Ne hagyd magad!

Megkérdeztük a szerintünk leginkább nő- és vendégbarát autószerviz tulajdonosát, mire kell figyelnünk, ha vizsgára, vagy szervizbe visszük a kocsit. Az MJ-CAR tulajdonosa szerint ez az a 3 dolog, amit magára adó szerviz soha nem csinál!

 Az autószerelő, ha akar és ha rosszhiszemű, akkor is átvág, ha magad is szerelő vagy – ezzel azonban főleg magával tol ki.

A profizmus, valamint az egyenletes üzletvitel titka ugyanis a kitartó klientúrában rejlik. A visszatérő kuncsaftok pedig a tisztességes üzletmenetet díjazzák. A legtöbb autószerelő a visszajáró vendéget kedveli. Ezért a magán szerelő üzemek munkatársainak és tulajdonosainak nem célja, hogy átverjék az autósokat. Az alábbi 3 stikli elkövetői nem mindig akarnak rosszat. Sokszor spórolásból, vagy éppen rossz gyakorlatból  is adódhatnak, nem csupán rosszhiszeműségből. 

 MJ-CAR - a tiszta szerelőtérben tiszta üzletek köttetnek!
 1. Olaj svindli
  Nem azt az olajat öntik a kocsidba, amit megvásároltál, hanem valami sokkal vacakabb, olcsóbb fajtát. Hidd el, nem  mindegy! 

   
 2. Alkatrész játszma
  Azt mondják, utángyártottat raknak bele, pedig bontott. Azt mondják, gyári, pedig csak utángyártott (vagy újra csomagolt bontott).  Alapvetően erre igen nehéz rájönni. 

   
 3. Lehúzás 
  Azt mondják, hogy az autónak nagyobb a baja, mint valójában és egyszerűen lehúznak pénzzel. 
 
3 dolog, amire épp ezért figyelj oda: 
 1. A szemed előtt bontsák fel és töltsék az olajat a kocsidba! (Úgy, hogy az összes használt olajat leeresztették) Azt fizesd ki, amit láttál! (Ha marad olaj, kérd el, az ugyanis a tied, mert kifizetted!)
   
 2. Kérd el a számlát, a csomagolást – ha nincs meg, akkor sajnos az alkatrész vélhetően bontott volt. Ha megvan, akkor egyértelműen el tudod olvasni, hogy mi is áll rajta. 
   
 3. Kérd a műszeres diagnosztikát – amelynek adatai alapján egyértelművé válik, hogy mi is az autó valódi baja. Olyan helyre vidd a kocsit, ahol erre mód van.

  Ezeket a stikliket főleg a nagy márkaszervizekben tapasztalhatjuk, bár sokan hiszik, hogy a garancia nyújtotta biztonságot fizetik meg egy ilyen nagy műhelyben. Az autót itt a szerelés közben nem láthatjuk – akármit is tehetnek vele, míg távol vagyunk tőle! 

  A magán szervizek, mint például az MJ- CAR, általában biztonságosak, mivel érdekeltek abban, hogy az autósok visszatérjenek a következő átvizsgálásra, vagy olajcserére is. 
MJ -CAR - az autónk biztonságban van


A jó szerelő műhelyben a technika éppen úgy modern, mint az egyes márkaszervizekben, de a dolgozók nem a svindlizésben érdekeltek, hanem éppen fordítva – az autósok megtartásában! 
Érdemes ezért egy biztonságos szervizbe - Ilyen például a 16 éve a korrektség elvét szem előtt tartó MJ-CAR - vinnünk az autónkat, ahol akár az egész folyamatot végig figyelhetjük egy kávé mellett. Ahol minden művelet a beleegyezésünkkel történik, ahol a személyzet kedves, udvarias, s ahol a technikai készültség elegendő egy általános átvizsgálástól a komplett vizsgáztatásig mindenre. 
 
www.mjcar.hu