Alec Baldwin versenybe szállhat a New York-i polgármesterségért

Az amerikai színész fontolóra vette, hogy 2013-ban versenybe szálljon a New York-i polgármesterségért, miután a posztra korábban esélyesnek tartott Anthony Weiner demokrata párti lépviselő kínos internetszex-botrányba keveredett - jelentette az első célzottan iPadre optimalizált amerikai internetes "napilap", a The Daily.

Az 53 éves Baldwin, aki köztudomásúlag liberális nézeteket vall, otthagyná a 2006 óta futó 30 Rock című tévésorozatot és megpróbálná megszerezni Michael Bloomberg két év múlva megüresedő polgármester székét. Erről a sztár egyik barátja tájékoztatta a hírportált, mondván, hogy a "Weinergate" átmozgatta a mezőnyt, s Alec úgy érzi, lenne esélye nyerni New Yorkban. A demokrata pártnak pedig egy jól ismert jelöltre lenne szüksége.

Alec Balwin, aki Massapequából, Long Island egyik elővárosból származik, bejelentette, hogy a 2012-es lesz az utolsó évadja a 30 Rockban. Eddig az övé a legismertebb név, amely szóba került Bloomberg utódlásával kapcsolatban. De a várakozások szerint pályázhat még az elöljáróságra Christine Quinn, a városi tanács elnöke, Bill de Blasio, a tanács tagja és Bill Thompson, New York volt főkönyvelője, aki 2009-ben szoros küzdelemben maradt alul a jelenlegi polgármesterrel szemben.

A demokrata párthoz húzó filmsztár már a 90-es évek óta pedzegeti, hogy választott tisztségre vágyik és a politika lesz számára a "második felvonás". Baldwint tavaly New York állam kormányzásával kapcsolatban hozta szóba egy bulvárlap, de a pozíciót végül a demokrata Andrew Cuomo nyerte el. Januárban a színész a CNN-nek elmondta, hogy nagyon szeretne elnyerni egy politikai pozíciót és New Yorkban akar élni.

A hatszor újraválasztott New York-i képviselő, Anthony Weiner, aki kevesebb mint egy éve vette el Hillary Clinton egzotikus szépségű, 34 éves személyi asszisztensét, Huma Abedint, hétfőn beismerte, hogy az elmúlt három év alatt hat nőnek küldözgetett erotikus tartalmú üzeneteket és szeméremsértő fotókat. A demokrata párt vezetése valószínűleg veszni hagyja a közelmúltig perspektivikusnak tartott, de csúnyán megszégyenült, 46 éves politikust. Nancy Pelosi, a képviselőházi demokrata kisebbség vezetője etikai bizottsági vizsgálatot kért az ügyben, Harry Reid, a szenátus elnöke pedig úgy nyilatkozott, hogy nem kíván közbelépni Weiner érdekében.