Újdonság a zsírbontásban: kés helyett ultrahang!

A rendszertelen sportolásnak, a helytelen táplálkozásnak és a kevés folyadékfogyasztásnak maradandó következményei lehetnek, és ez sajnos a legtöbb emberen meg is látszik. 10 nőből 9 biztosan a cellulitiszt, a túlsúlyt és a bőr kontúrvesztését nevezi meg az őt leginkább zavaró esztétikai problémaként. Manapság már nem kell feltétlenül kés alá feküdnie annak, aki gyorsan szabadulna narancsbőrétől, vagy zsírpárnáitól. A nemkívánatos zsírsejtek néhány ultrahangos kezeléssel eltüntethetőek, sőt újabban ezt a műveletet akár otthon, saját kezűleg is elvégezhetjük.

Új reménysugár, a kavitáció
A közhiedelemmel ellentétben ez nemcsak idősebb és túlsúlyos hölgyeknél jelentkezik. Nagyon sok vékony és fiatal nő - sőt manapság férfi is - szenved a jelenségtől. Egy viszonylag új eljárás, az ultrahangos zsírbontás (kavitáció) azonban reménysugár lehet azoknak, akik gyorsan és látványosan, ám sebészi beavatkozás nélkül szeretnének megszabadulni a problémától.
Az eljárás során a zsírszöveteket egy kavitáció néven ismert fizikai jelenség során ultrahang rezgés segítségével elfolyósítják. A gondosan megválasztott frekvenciának megfelelően a károsodás kizárólag a zsírszöveteke korlátozódik, így más szövetek és szervek biztosan nem sérülnek.Zsírbontás már otthon is!

A kavitációt kozmetikai szalonokban néhány éve már alkalmazzák, ám egy-egy kúra igen drága - sokak számára szinte megfizethetetlen. Szerencsére azonban az ultrahangos zsírbontó készülékek legújabb generációja már otthoni kezelésre is alkalmas, így a kavitáció - az alacsonyabb költségeknek köszönhetően - egyre szélesebb kör számára válik elérhetővé. Mivel a számítógép által irányított kezelések nem igénylik szakember jelenlétét, bárki otthoni körülmények között is gyorsan megszabadulhat az életét megkeserítő zsírpárnáktól.

Hogyan működik?
Kavitáció során a 30-50 KHz közötti frekvenciájú fókuszált ultrahanghullám gőzbuborékokat hoz létre a zsírsejtek közötti térben. Ezek a buborékok a zsírsejtek közelében található hőmérsékleti és nyomásviszonyok következtében hirtelen összeroskadnak, és vákuumot hoznak létre. A vákuum a zsírsejtekre szívó hatást fejt ki, így ezek a hirtelen nyomásváltozás következtében szabályszerűen „felrobbannak”. Ezt követően a zsírsejtekben tárolt zsír a nyirokáramba, illetve a májba kerül. Az említett frekvenciájú ultrahang hatására a kezelt terület felmelegszik, keringése fokozódik, ami segíti a törmelékek elszállítását. A lebomlott zsír egyik része a májon keresztül az epén át a bélrendszerbe jut, másik része a vesén keresztül a vizelettel távozik. Ezt a folyamatot bőséges folyadékfogyasztással segíthetjük elő. A környező szövetekre áttevődött másodlagos meleghatásnak nemcsak a zsírtörmelék elszállításában van jelentős szerepe, hanem tonizálja is a kötőszöveti rostokat, amely feszesebb tartást eredményez.

Kinek ajánlott az ultrahangos zsírbontás?
Ez az eljárás a normál, illetve az enyhén túlsúlyos emberek számára ideális, akik célzottan szeretnének az egyes testtájakról fogyni, és önmagában sem a diéta, sem pedig a mozgás nem hozta meg számukra a kívánt eredményt. Az ultrahangos alakformálás elsődleges célterületei a hát, has, csípő, fenék, comb, illetve felkar területén felhalmozódott lokális zsírréteg.
Az ultrahangos alakformálás hatására a test kontúrja gyorsan változik. Ugyanakkor azt is tudnunk kell, hogy az ultrahangos zsírbontás hatása a kezelt területre korlátozódik, így nem helyettesíthetjük vele a rendszeres testmozgást, a helyes táplálkozást, és semmilyen fogyókúrát sem!Zsírleszívás kés nélkül?

Az ultrahangos zsírbontás hatékonysága abban rejlik, hogy a sebészeti zsírleszíváshoz hasonlóan tartós eredményt érhetünk el segítségével. Míg más alakformáló módszerekkel (pl. fogyókúra, diéta) csupán a zsírsejtek méretét csökkentjük, a kavitáció képes ezeket végleg eltüntetni. Az elpusztult zsírsejtek helyére nem kerülnek újak, a zsírsejtek ugyanis nem osztódnak, csak méretük növekszik, vagy csökken életünk folyamán.

Az ultrahangos fogyasztás előnye a sebészeti zsírleszíváshoz képest, hogy azonos eredmény elérése mellett szövődmények nem alakulnak ki, és szinte bárkinél alkalmazható. További előnyt jelent, hogy a kezelés teljesen fájdalommentes, és időtartama alatt nem kell változtatni a napi rutinunkon, hisz nem okoz bőrelváltozásokat.

A kavitáció hatása általában már az első kezelést követően érzékelhető, de az igazi eredmény 6-8 kezelést követően kezd láthatóvá válni. A szükséges kezelési szám azonban egyéntől és a kezelt terület helyétől is függ.

Dr. Gulyás Tamás
Vitaminsziget.com

Képek: www.morguefile.com