Nemzetközi kiállítás a rákosokért

A Kertész29 Galéria adott otthont egy internetes közösségi oldalon szerveződő nemzetközi csoportos kiállításnak, a Gathering of artists in Europe-nak. A befolyt összeget a Nemzetközi Rákellenes Egyesület kapja.

A "Gathering of Artists in Europe" (weboldal: https://sites.google.com/site/gatheringofartistsineurope/ ahol a képeket is meg lehet vásárolni) nevű nemzetközi képzőművész csoport 2011. január 5.-én indult útnak.
A csoportot egy angliai és egy portugál festőművész találta ki, akik az interneten keresztül elindították a folyamatot, melynek lényege, hogy művészek különböző európai országokból kapcsolatot teremtsenek egymással azzal a céllal, hogy kiállításokat szervezzenek tagjaiknak.A tárlat egy jótékonysági rendezvény. A képek az interneten keresztül vásárolhatók meg
a művészektől és az így befolyt összeget, valamint az el nem kelt képeket a csoport felajánlja a UICC (Union of International Cancer Control) Nemzetközi Rákellenes Egyesületnek.


A kiállításra több, mint 30 művész küldi el egy-egy festményét többek között Hollandiából, Franciaországból, Portugáliából, Nagy-Britanniából, Ukrajnából, Macedóniából, Görögországból, de csatlakoztak Tunéziából is.A kiállítás megtekinthető 2011. június 11-től 2011. június 24-ig keddtől- péntekig
11:00- 18:00-ig és szombaton 12:00- 18:00-ig.