Szexgyilkos szünidő

Eljött a szünidő és vele vége a nyugodt, kettesben tölthető estéknek. Eddig csak a hétvégéket kellett túlélnünk, mikor kiskamasz-kamasz gyermekeink kisírhatták, hadd maradjanak fent tovább, de ez begyűrűzött most már a hétköznap estékre is. Hát igen, számukra ez a nagy szabadság, esténként Zs-kategóriás filmeket nézni és vadul röhögni minden hülyeségen. Mi meg ülünk a nappaliban, egymást bámulva és azon agyalunk, mit is kéne csinálni, hogy végre zavartalanul kettesben lehessünk.

Lássuk csak, mik a lehetőségeink:
Elvihetjük őket a nagyihoz, feltéve ha ő már nem dolgozik és természetesen számolni kell azzal is, hogy egy kamasz gyereknek már nem igazán fűlik ilyesmihez a foga. A nagyinál nincs internet, mert miért is lenne neki. A kábeltévé is csak alapcsomag, hiszen esze ágában sincs előfizetni az alap négy csatornán kívül egyéb 25, számára teljesen érdektelen,  bár a kamaszok számára rendkívül vonzó adóra. Szóval ez a tipp már nem biztos, hogy bejön, tehát muszáj valami érdekesebbet kitalálni.

Végül is táborba is küldhetjük a kölköt, no de akinek több gyermeke is van, hát egy vagyonba kerül, viszont garantált az egy hét nyugalom. Valamit valamiért, örök igazság.

Szerintem célszerű mérlegelnünk. Egy hét lecsón és melegszendvicsen túlélhető és visszahozza azt a romantikát, amit ifjú házas korunkban éltünk meg, bár akkor a szerény vacsora oka csupán annyi volt, hogy ezt tudtuk főzni. Tehát összességen működhet a dolog, mármint kiböjtölni egy hetet gyerekek nélkül.

Ha se nagyi, se tábor, maradnak a barátok. Szerencsés esetben akadnak olyan rokonaink vagy barátaink, akiknek hasonló korú gyerekeik vannak. Szerencsés esetben még a kölkök is bírják egymást. Nosza! Csak szervezés kérdése!


Egyik héten nálunk az összes gyerek, másik héten meg náluk. Aki viszont elsőnek vállalja, számoljon azzal, hogy az egy hét fene nagy szabadságból 2 nap elmegy a rendrakásra, nagymosásra és a kifosztott kamra feltöltésére. Az élelmesebb tehát a második kört vállalja be, miután maradéktalanul kiélvezte a neki járó egy hét gyermekmentességet.

Mi van, ha ez sem működik? Vagy még mindig van egy hónap a szünidőből és akkor is élni kéne valahogy?

Hát nem marad más, mint őszintén beszélni a gyerekekkel. Higgyétek el, 12 éves kor felett már simán megértik, hogy este 10 után a szobájában, fogat mosva ágyban tévézhet, de ne igazán szaladgáljon már ki, mert apa és anya szeretne végre kettesben lenni. Ha nem firtatja, hogy miért is akarnánk mi csak kettesben lenni, akkor a gyermek valószínüleg többet tud, mint gondolnánk. Ha még cinkosan vigyorog is, akkor tuti, hogy képben van. Ez az a pont, mikor megkönnyebbülhetünk.

Mi ezt nem rég éltük át és nem is hittük volna, hogy ilyen simán fog menni.

Persze ez csak a két nagyobbra vonatkozik, a kicsi még a maga 9 és fél évével még nem érett egy ilyen beszélgetésre. Tehát a forgatókönyv a következő:  azt mindenképp meg kell várnunk, hogy  a legkisebb elaludjon. Aztán megbeszéljük a nagyobbakal az éjszakai szabályokat. És tényleg működik!

Nem mászkálnak, nem rajcsúroznak, valószínüleg fülelnek, de eszük ágában sincs benyitni. Én meg úgy teszek, mint az anya-strucc. Amit nem látnak a gyerekeim, az nincs is! Egy dolog húzós, utána kijutni a fürdőszobába.

Eddig még nem sikerült összefutnom velük, tartják az egyezséget, hogy nem jönnek elő, remélem, nem kólásüvegbe pisilnek. Aki házépítésre adja manapság fejét, tervezzen be egy hálószobából nyíló fürdőszobát. Ilyen stresszhelyzetek ellen ideális.


Most azt mondhatjátok: Milyen idilli minden! A fenéket! Jelentem, a kicsi is rákapott az éjszakai tévézésre, sőt jobban bírja, mint a nagyok. Új taktikát eszeltünk ki, mert az nem járja, hogy a gyerek jár túl a szülei eszén.

Mivel képesek éjfélig is tévézni, reggel alszanak, mint a lőtt kutya. Ismét nekünk kellett áldozatot hoznuk, amit úgy hívunk: műsoros ébresztés. Végül is csak fél órával kelünk korábban. Hajnali fél hatkor nem mondhatnám, hogy nagyon energikus vagyok, de szokom. Aktivitásom sem az igazi, de majd belejövök. Utána marad még egy kis idő némi szunyókálásra, aztán induljon a nap! Az a tapasztalatom, hogy az ilyen reggelek kihatnak az egész napomra.

Sokkal vidámabb, frissebb vagyok
, és ma már a kolléganőim is megjegyezték, hogy ma valahogy mintha más lennék.

Hát drágáim, ez van, ez jutott. Akinek még van egyéb mentő ötlete, szeretettel várjuk, hála érte.

Anikó
SwingerCafé

Képek: www.morguefile.com