Niki kínai pulykája

Kínai házilag? Nagyon egyszerűen készíthetsz finom kínai kaját otthon is, egy kis szójaszósz és kínai fűszer, a többi hozzávaló hétköznapi! Csak ajánlani tudom!


Hozzávalók: 40 dkg pulykamellfilé, 4 ek. szójaszósz, 1 lilahagyma, 2 zöldpaprika, 1-2 ek. olívaolaj, 1 ek. étkezési keményítő, kínai fűszerkeverék

A húst megmostam, kockára vágtam és meglocsoltam a szójaszósszal ill. a fűszerkeverékkel. Alaposan összekevertem és félretettem egy órára állni. Egy teflon serpenyőben a húst az olíván gyorsan átforgattam, majd rádobtam a szeletelt zöldséget és fedő alatt pároltam. Amikor a hús már puha, még egy kis szójízesítettem pluszban szósszal és fűszerrel. A keményítőt rászórtam, gyors mozdulatokkal belekevertem. Már tálalható is!
Mi rizzsel ettük!

Megjegyzés: Hirtelen ötlet volt ez az étel, mehet bele egyéb más zöldség, ami van otthon - gomba, sárgarépa, káposzta, bambuszrügy, stb.