Boldogasszony jóslata Újholdkor - júliusra

Jóslás júliusra a Boldogasszony jóskártya segítségével. Az előrejelzésnél a különleges Istennő inga volt segítségünkre, mely rózsakvarcból készült és hold-ezüst láncon lóg. Ősanyáink erejét a Hold uralta Rák jegyében, Újhold napján (pénteken) kértük, hogy mutasson utat nekünk nyár derekán.

A jóslat maga érthető módon igen erősen a női erőket, női energiákat hozza le, így elsősorban a nők számára mutat utat. Ez természetesen csak általánosságban igaz, hiszen a nők hangulata, érzelmi állapota a nőkkel együtt élőkre is hatással van. Ezt érdemes figyelembe vennünk.

Július hónapot 3 részre osztottuk. Három 10 napos egységre, s ezekre az időegységekre húztunk egy-egy lapot az Istennő inga segítségével. A lapok sorrendjét balról jobbra, a szívtől az ész irányában nézzük.

A lapok sorrendje: Csontasszony, Thétisz, Szarvasanya

 
Július eleje: Csontasszony uralja

Időjárásban nem túl kedvező jelzés – a tél ujjai nyúlnak a nyárba. A hűvös idő a házba, a csöndbe, a békébe küld bennünket. Arra hívja fel a figyelmet, hogy a nagy külső zaj csupán elnyomja a lélek valódi hangját. Ezekben a napokban – bár vonzó volna a fesztiválok forgataga – mégis inkább bent, a házban, belső békénkben érezzük jól magunkat. Ha mégis a fesztiválok forgatagát választjuk, vagy a külvilág szórakozásait, akkor nagyobb természeti katasztrófa, tragédia, haláleset is bekövetkezhet. A pletykáktól különösen óvakodni érdemes. Tartsunk szóböjtöt, vagyis ne beszéljünk ezekben a napokban a szükségesnél többet, ne hallgassunk rádiót-tévét, figyeljünk saját gondolatainkra. Az első 10 nap megtisztít bennünket és az országot jó pár felesleges kolonctól, amit cipelünk .

Július közepe: Thétisz uralja

Thétisz, az „Őstenger anya”, az ő könnyeiből született a Balaton. Ha a Balaton partjára, vagy bármely természetes vízhez mész a nyár közepén, akkor érdemes egy csepp vízzel áldozni neki. Az asszonyok ősi érzéseinek, érzelmeinek, érzékenységének megtestesítője. A nyaraláskor nagyon sok érzelmi sérülés, érzelmi blokk felszínre kerülését és a feloldás lehetőségét hordozza. Ezekben a napokban ne csodálkozzunk, ha kissé túlérzékenyek, túl hamar szerelmesek, vagy túlságosan sértődékenyek vagyunk. Thétisz a víz tükre – csak azt kapjuk ezekben a napokban, ami tisztítóan hat ránk.

Július vége: Szarvasanya uralja

A hó közepén érzékenységünk konfliktusai tovább jönnek velünk. A konfliktusokban a szív ereje, a bölcsesség szava döntsön, ne pedig a harc. Szarvasanya azt tanítja, hogy nem minden az, aminek látszik. Észre kell venned a problémák mögött húzódó emberi arcokat, a személyes érdekeket, az egyéni mintázatokat. A béke megtalálásához nem a problémák előli elmenekülés, vagy megalkuvás, hanem a bátor szembenézés utáni valódi feloldódás segíthet.
Július hónapban tehát az érzékenységünk, ugyanakkor a női bölcsességünk, intuitív megérzéseink segítenek át bennünket az érzelmi válságokon, könnyed szerelmeken. Pénzügyeink intézésére nem igazán kedvező ez az időszak, mert túlzottan ösztön-vezéreltek lehetünk.

Gáspár Katalin