Csokoládés őzgerinc

Sütés után ha kihűlt, cukros csokoládémázzal vonjuk be s hosszú szeletekre vágott mandulákat szórunk bele. Csinos tálalás, ha hosszú zsúrtárcára helyezve tejszínhabbal körítjük.

14 deka vajat 21 deka porcukorral, 4 tojás sárgájával és fél csomag vaníliás cukorral fél óráig keverünk, azután 10 deka reszelt csokoládét, 12 deka őrölt mandulát, fél csomag sütőport adunk hozzá. Legvégül a 4 tojás kemény habját elegyítjük a tésztához s azután vajjal kikent, lisztezett formában lassú tűznél sütjük. Sütés után ha kihűlt, cukros csokoládémázzal vonjuk be s hosszú szeletekre vágott mandulákat szórunk bele. Csinos tálalás, ha hosszú zsúrtárcára helyezve tejszínhabbal körítjük.