Szuperdivatos körmök zselélakkal

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a nők körében a gél vagy zselé lakkozás. Műkörmös szakértőnket, Hézsai Szilviát kérdeztük az új technika előnyeiről és hátrányairól.

Természetesen mondhatnám azt, hogy ez a divatos új termék mindenki számára előnyös, de azért ez nem egészen így van. Azt hiszem, úgy korrekt, ha szó esik az általam ismert előnyökről és hátrányokról egyaránt.

A gél lakk vitathatatlan előnye, hogy sokkal tovább tart, mint a hagyományos körömlakk, hátránya viszont, hogy otthon csak lereszelni tudja a vendég, a leáztatáshoz újra műkörmöshöz kell menni.

(A kép Dobosné Szilvi munkájáról készült.)

Nagyon sok vendég számára megfelelő, bizonyos körmök esetében szinte megváltással ér fel, de sok vendég számára ez a termék nem használható.

Például az én vendégeim közül azoknak, akiknek olyan papírvékony a körmük, hogy akár hajlítgatni lehetne, nem vált be. Ezeknek a nőknek annyira erőteljesen mozog a körmük, hogy nagyon kevés az a termék, amit fel lehet ajánlani számukra.
A normál erősségű, átlagos körmű vendégeknek már szívesebben készítek gél lakkozást. Kb. 2 hétig tart a zselélakk, bár a termékforgalmazók többnyire 2-3 hetet ígérnek, ha ennél tovább bírja a vendég körme, csak örülnek neki.

A legjobb eredményt pedig azoknál lehet elérni a zselélakkal, akiknek nagyon erős, száraz körmük van. Egy vendégem körme például nem bírta sem a zselét, sem a porcelánt, viszont amióta felkentem neki a gél lakkot, azóta 4 hetente jár hozzám, és amikor eljön, még akkor is kifogástalan a körme!

A műkörmösök általában nem szeretik azokat a termékeket, amelyeknek „bizonytalan” a végeredménye, hiszen emiatt vendégeket veszíthetünk. Így hátrányként említhető meg az, hogy nem ígérhetem a vendégnek biztosan, hogy hány hétig marad szép a körme, mikor tud hozzám újra jönni.


Viszont a zselélakk rugalmassága, tapadása igen kedvező. Ez egy igazán hiánypótló termék, és biztos vagyok benne, hogy kitalálójának már több ezren hálát rebegtek gondolatban.
Nagyon sok színben kapható, és a kezdeti bakikat mára már nagyrészt kiküszöbölték a gyártók.
Lábon szintén alkalmazható, illetve ott még tartósabb is, mint kézen, hiszen mindenkinek keményebb a körme a lábán, mint a kezén.
Pillanatok alatt elkészíthető, uv-lámpa alatt rögtön megköt, és nem kell félnünk a körömlakkokra oly jellemző elkenődéstől.

A vendég általában a műköröm árának felén juthat hozzá
, viszont vegyük figyelembe, hogy fele ideig is tart.
Természetesen én is tartok magamnál a gél lakkból, viszont használatát nem ajánlom fel bárkinek, csak annak, akinek körmei vizsgálata után úgy ítélem meg, hogy tartósan viselheti azt.

Hézsai Szilvia