Niki Mozart tortája

Egy születésnapra készítettem el, az egyik kedvenc édességem - a mozart golyó - ihletett meg! Isteni finom és könnyen elkészíthető!

Niki Mozart tortája

Hozzávalók: 2 tojás, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 rúd vanília, 10 dkg cukor
Töltelék és máz: 1 üveg mogyorókrém(400 gramm körüli), 20 dkg marcipán, 250 gramm tejcsokoládé, 2 dkg vaj, 1 ek. olaj

A cukrot a tojással kikeverem, majd belekaparom a vanília belsejét. Hozzáadom a tejfölt, az olajat és után a sütőporral elkevert lisztet. Egy közepes tortaformába öntöm amit papírral kibéleltem. 180 fokon tűpróbáig sütöm. Majd hagyom kihűlni és ketté vágom.

A mogyorókrémet kicsit meglangyosítom, nem olvadtra csak hogy lehessen kenni. Mindkét lap belső oldalát megkenem. Majd a marcipánt kinyújtom, az alsó lapra teszem és rá a másikat. A csokit megolvasztom, hozzákeverem a vajat és az olajat majd szépen elosztom a tortán, az oldalára is kenek.
A tetejét cukrozott, pörkölt mogyoróval szórom meg!

Megjegyzés: Érdemes előző nap összeállítani, hogy egy éjszakát tudjon állni.