Expressz házi kenyér magokkal

Betáraztál lisztből? Nem szeretnél már boltba (se) menni? Finom, gyorsan és egyszerűen elkészíthető házi kenyeret mutatunk, bagettre hasonlító formája miatt szendvicsalapként is használhatod.

Hozzávalók:

40 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
1 tk. só
2 marék hántolt napraforgó
1 marék őrölt lenmag
langyos víz

Így készül:

Az élesztőt egy kiskanál mézzel és langyos vízzel felfuttatom.

Egy nagy tálba teszem a lisztet, a sót és a magokat. A felfuttatott élesztőt összekeverem a liszttel, majd még adok hozzá egy kis langyos vizet, és összegyúrom. Keményebb állagú tésztát kell kapni, ami jól összeáll.

Kétfelé vágom, mindkettőt kézzel ellapítom kb. fél cm vastagra, és feltekerem, mint egy bejglit. Mindkét végét behajtom, majd a tetejét 2-3 helyen bevágom.

Tepsire teszem, és beteszem a sütőbe. Ha van rá mód, akkor kis fokozatra - éppen, hogy csak langyosodjon - teszem be. Hagyom fél órára kicsit pihenni, majd feltekerem 180 fokra, és addig sütöm, míg egy kis színt nem kap.

Mindennel együtt maximum egy óra alatt isteni finom, az Erzsébet kenyérhez hasonló kinézetű pékárut kaphatunk!